Vođi kavačkog klana i još četvorici optuženih blokirana imovina - Volim Podgoricu

Vođi kavačkog klana i još četvorici optuženih blokirana imovina

Vođi kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu i još četvorici optuženih kojima se sudi zbog sumnje da su bili dio kriminalne organizacije privremeno je zabranjeno korišćenje i raspolaganje nepokretnostima.

Osim Kašćelana, imovina je blokirana i Igoru Božoviću, Tripu Moškovu, Igoru Andriću i Goranu Ljubatoviću. Vijeće Višeg suda, djelimično je usvojilo žalbu Specijalnog tužilaštva i preinačilo rješenje sudije za istrage.

“Sud je odredio privremenu mjeru obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti u odnosu na: K. S, B. I, A. I, M. T, i G. LJ,” naveli su iz Višeg suda.

Specijalno tužilaštvo je u finansijskoj istrazi tražilo da se Kašćelanu i nekolicini optuženih blokira više od petnaest nekretnina zbog sumnje da su stečene nezakonito. Taj zahtjev nije prihvatio sudija za istrage Višeg suda, ali nakon toga je uslijedila žalba.

Specijalno tužilaštvo je 2017. godine pokrenulo finansijsku istragu protiv više osoba iz “kavačke grupe” i tada su krenuli u provjeru kompletne poslovne dokumentacije. Nakon sveobuhvatne analize došli su do dokaza koji ukazuju da su neke nepokrenosti stečene nezakonito.

Finansijska istraga protiv “kavačke grupe” vodi se uporedo sa krivičnim postupkom koji je u toku pred vijećem sudije Višeg suda Dragoja Jovića.

Petnaest osoba se terete za reketiranje, pranje novca, prodaju droge, davanje mita…Grupu je, prema sumnjama istražitelja, predvodio Slobodan Kašćelan koji je od 12. septembra pretprošle godine izbjegao hapšenje kao i njegovi saradnici Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar i Igor Đurišić i Davor Prelević.

Na optuženičkoj klupi su Kotorani Goran Ljubatović, Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović i Podgoričanin Đerđ Camaj, policijski inspektor Zlatko Samardžić i Ilija Dedović. Optužnica je podignuta i protiv Igora Božovića, koji je više godina robijao u spuškom zatvoru zbog šverca droge, ali je nakon puštanja na slobodu pobjegao iz Crne Gore i za njim je raspisana potjernica.

U tom postupku jedan od optuženih Ilija Dedović potvrdio je da je postao član kriminalne grupe koju je, kako je naveo, predvodio Kašćelan. On je ispričao navode da je ta grupa bila umiješana u prljave poslove ali im je prioritet bio praćenje osoba iz suparničkog “škaljarskog klana”.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com