Home / NOVOSTI / Ekonomija / ISTEKAO ROK: Završeno prijavljivanje za Program stručnog osposobljavanja

ISTEKAO ROK: Završeno prijavljivanje za Program stručnog osposobljavanja

Rok za prijavu korisnika za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završio se u nedjelju, 18. novembra u ponoć.

Svi potencijalni korisnici koji su u proceduri prijavljivanja prošli korak 1, u skladu sa navedenim rokom, imali su mogućnost da završe prijavljivanje, odnosno odrade preostale korake 2 i 3  zaključno sa 19. novembrom 2018. godine u ponoć.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, shodno propisima, organizuje se po sedmi put, za 2018/2019. godinu. Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem,  i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50% korisnika Programa je nastavilo radni angažman.

Informacija o procedurama prijave se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.

Check Also

“Nemaš pare, sad ćeš da mi…”: Manijak došao da naplati izmišljeni dug, pa pred staricom (76) skinuo pantalone

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *