Ko je Vesko Kalezić, ubijeni pripadnik “kavačkog” klana: Kockarske dugove, ljubavne probleme i svađe riješavao bombama i ubistvima - Volim Podgoricu

Ko je Vesko Kalezić, ubijeni pripadnik “kavačkog” klana: Kockarske dugove, ljubavne probleme i svađe riješavao bombama i ubistvima

Veselin Vesko Kalezić (47) rodom iz Bijelog Polja, koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom oko 17.30 sati, od ranije je poznat policiji ali i ovdašnjoj široj javnosti. On je, naime, još 2002. godine bio optužen za podstrekivanje Grigorija Tatarina (27) na ubistvo Predraga Matića (31), druga sa kocke kojem je dugovao novac.

Kako su ranije pisali mediji, Tatarin je krajem 2005. godine pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora kao direktan izvršilac, dok je Kalezić bio nedostupan pravosudnim organima, sve do 24. maja 2007. kada su ga policajci Kraljevine Danske na Aerodromu “Nikola Tesla” predale kolegama iz Srbije.

Prema optužnici, Kalezić se nekoliko dana prije samog ubistva dogovorio s Tatarinom o načinu na koji će likvidirati Matića, a pokazao mu je i zgradu i kafić gdje se kreće žrtva.

Na dan ubistva, kako su prenijeli mediji, u ulicu Internacionalnih brigada Tatarin je došao sam, dok je Kalezić došao s Matićem i to Matićevim “audijem A6”.

Kada su se zaustavili na parkingu kod broja 16, Kalezić je, prema optužnici, Matiću rekao da ga sačeka dok ode po novac od nekog navodnog duga, a zatim je nazvao Tatarina koji ga je čekao u neposrednoj blizini.

Na dan ubistva Tatarin je došao sam Foto: Pixabay/5191107

Tatarin je tada došao i u Matića, koji je u tom trenutku zatvarao prtljažnik na “audiju”, pucao iz već repetiranog pištolja “CZ”, kalibra 7,65 milimetara.

Matić ništa nije posumnjao jer je mladića navodno znao kao Kalezićevog “vojnika”. Umro je 40 dana kasnije, ostavivši iza sebe suprugu i dijete. Pištolj iz kojeg je ubijen pronađen je nedaleko od mjesta zločina – u kontejneru kod broja 9.

Neposredno posle ubistva Tatarin i Kalezić su privođeni u policiju, ali su brzo pušteni.

Tatarin je na kraju uhapšen 15. marta 2003. godine, dok je Kalezić tada već bio nedostupan pravosudnim organima.

STRASTVENI KOCKAR

Kalezić je završio Višu školu unutrašnjih poslova, ali, prema sopstvenom kazivanju, nikada nije radio u policiji. Po završetku škole ušao je u svijet kocke i “zarazio” se.

Kalezić sve vrijeme tvrdi da mu je ubistvo Matića namješteno i da nikada ništa slično nije uradio.

DUG DOSIJE

Kalezić je uhapšen 2015. godine zbog sumnje da je početkom 2. januara bacio bombu u kuću bivše djevojke Jelene Jeknić sa kojom je tada bio u svađi.

Od udara su izbijena ulazna vrata u prizemlju i napravljena oštećenja u hodniku stana, a niko nije povrijeđen.

Mjesec dana kasnije, početkom februara uhapšen je u centru Podgorice jer je napao jednog pri­pad­ni­ka In­ter­vent­nog vo­da po­li­ci­je. Sa njim u dru­štvu je bi­la Jeknićeva, kod ko­je je pro­na­đen pi­štolj. Do in­ci­den­ta je do­šlo u jed­nom ugo­sti­telj­skom objek­tu u Her­ce­go­vač­koj uli­ci.

Pre­ma tvrd­nja­ma oče­vi­da­ca, Ka­le­zić je tom pri­li­kom uda­rio ko­man­di­ra In­ter­vent­ne je­di­ni­ce.

Ve­se­lin Ka­le­zić je osu­đi­van zbog ubi­stva u cen­tru Pod­go­ri­ce sre­di­nom de­ve­de­se­tih. Ta­da je, ka­ko se sum­nja, pu­cao u jed­nog mla­di­ća u bli­zi­ni zgra­de Pred­sjed­ni­štva.

U policijskim evidencijama vodio se kao pripadnik “kavačkog” klana.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com