UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Vukadinović ostaje u pritvoru - Volim Podgoricu

UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Vukadinović ostaje u pritvoru

Iz Višeg suda su reagovali na izjavu advokata Velibora Markovića da, iako se radi o hitnom postupku, još nijesu donijeli odluku o zahtjevu odbrane za ukidanje pritvora njegovom branjeniku Predragu Vukadinoviću, koji je prije deset dana potpisao sporazum kojim priznaje da je bio član organizacije koja je odgovorna, između ostalog, i za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice krajem marta.

Predsjednik tog suda Boris Savić ocijenio je kao neosnovane, proizvoljne i neprimjerene navode advokata Velibora Markovića koje je objavila Pobjeda, a prenio CdM, i dodao da je predlog za ukidanje pritvora Vukadinoviću odbijen.
– Prije svega, Viši sud u Podgorici nema praksu pojedinačnog komentarisanja izjava stranaka koje su nezadovoljne određenim odlukama, ali imajući u vidu količinu pogrešnih i tendencioznih informacija koje navodi advokat Marković, neophodno je javnosti ukazati da su samo rijetki djelovi njegove izjave u saglasnosti sa stvarnim činjenicama. Činjenica je da je gospodin Marković podnio predlog za ukidanje pritvora njegovom branjeniku 12.11.2018.godine, da su 13.11.2018.godine, spisi predmeta dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), na izjašenjenje, da je 14.11.2018.godine, SDT vratio spise sa izjašenjenja, da je odluka o odbijanju predloga branioca donijeta 16.11.2018.godine (petak), a u pisanoj formi izrađena i poslata strankama 19.11.2018.godine (ponedjeljak) – saopštio je Savić.

Kako dodaje, u predmetu su od podnošenja predloga do donošenja odluke protekla četiri dana, a javnost mora imati u vidu da su u tome periodu spisi upućeni SDT, vraćeni iz SDT sudu, da su razmatrani i da je predmet iznijet na sjednici vijeća.
– Dakle, zaključak advokata Markovića da se radi o neznanju i katastrofalnom radu stručnih saradnika precizno govori o znanju i radu samog branioca. U daljem tekstu branilac zaključuje da, ako se njegovom branjeniku ne ukine pritvor, jedino se može raditi o očiglednom neznanju i nečitanju spisa predmeta koji su dati u rad stručnim saradnicima. Dalje zaključuje da je rad stručnih saradnika katastrofalan, te da se u radu susreće sa neznanjem i nedostatkom želje za savjesnim radom.

Sa žaljenjem konstatujem da ovakvim kvalifikacijama branilac dovoljno govori o sebi i svom poznavanju instituta sporazuma o priznanju krivice, koje je pokazao podnošenjem predloga za ukidanje pritvora koji bazira na činjenici da je okrivljeni zaključio sporazum o priznanju krivice, zanemarujući činjenicu da taj sporazum ne proizvodi pravno dejstvo dok sud ne odluči o njemu – kazao je Savić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com