Vučić: Crna Gora je uvijek bila protiv nas - Volim Podgoricu

Vučić: Crna Gora je uvijek bila protiv nas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je Crna Gora uvijek protiv Srbije, što se najbolje manifestovalo jučerašnjim glasanjem za ulazak Kosova u Interpol.

“U Prištini su rekli da smo vršili pritisak i da smo zato pobijedili u Interpolu. U jednom trenutku smo mislili da će Slovačka glasati protiv nas, ali su bili uzdržani. Tražićemo objašnjenje jer nije moguće da Kazahstan nije na našoj strani, pošto nije priznao Kosovo. Imali smo Japan koji je bio uzdržan i to je jedno od najprijatnijih iznenađenja i jako mi je drago što smo ugostili njihvog premijera Šinza Abea. U regionu nije bilo iznenađenja, Crna Gora i Makedonija su uvijek protiv nas”, saopštio je Vučić.

On je, takođe, otkrio i sadržinu pisma koje mu je uputio predsednik Francuske Emanuel Makron.

“Ovo je pismo posebno za Srbiju, nije cirkularno. Obraća mi se na jedan način visokog poštovanja i respekta prema državi Srbiji i našem narodu, gdje govori o velikim srpskim žrtvama i želi da pokaže koliko cijeni našu borbu u Prvom svjetskom ratu. Srbi nisu tražili ništa više od običnog poštovanja. Mi ne kukamo, ne molimo, ne tražimo… Ono što tražimo za našu zemlju sposobni smo sami da zaradimo. Predsjednik Makron je to poštovanje pokazao. Pozvaću sve ljude da pozdrave francuskog predsjednika. Provešće skoro 2 dana u Beogradu, a to nije lako u njegovoj agendi”, rekao je Vučić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com