Hoće li Cijevna preživjeti hidroelektrane? - Volim Podgoricu

Hoće li Cijevna preživjeti hidroelektrane?  

Odbornici u Skupštini Opštini Tuzi juče su jednoglasno podržali rezoluciju Demokratske unije Albanaca da se zaštiti rijeka Cijevna. Predstavnik predlagača Enis Đokaj ukazao je na to da rezolucija u sebi nema ništa političko, već da se ona odnosi samo na očuvanje rijeke.

“Skupština Glavnog grada je prošle godine proglasila kanjon rijeke Cijevne spomenikom prirode. Ova rijeka je od vitalnog značaja za snabdijevanje pitkom vodom velikog broja područja poput Zatrijebča, Zatrijebačke Cijevne, Lofke i drugih. Zbog toga pozivam sve da podrže naš predlog”, poručio je Đokaj.

Odbornik DPS-a Halil Duković saopštio je da Tuzi ne bi bile to što jesu da nema Cijevne.

“Ona je nešto po čemu smo svi prepoznati. To je jedna od najčistijih rijeka u Evropi. Ova rezolucija je apel prijateljeima u Albaniji da povedu računa da je sačuvamo. Crna Gora i Albanija su prijateljske države i ne sumnjam da će doći do rješenja da čuvaju rijeku. Isto je ovo apel i onima koji žive blizu toka njenog da je sačuvaju. Nadam se da će tako i biti”, rekao je Duković.

Nik Đeljošaj (AA) saopštio je da je u potpunosti za očuvanje rijeke Cijevne zbog mnogih razloga.

“To je značajno za cijelu Malesiju jer smo svi povezani.Tu smo mnogo vremena proveli. Sa ovim resursom treba da upravljamo”, naveo je Đeljošaj.

Smailj Čunmuljaj (AA) naveo je da područje Malesije ne bi bilo lijepo ukoliko ne bi bilo Cijevne.

Odbornik Demokrata Štjefan Camaj saopštio je da se na ovom području gradi 14 hidroelektrana.

“Tamo ostavljaju naselja bez vode u sjeveru. To je lobi hidrocentrala koji izgrađuju svaki dan te hidroelektrane. Mi ćemo podržati ovu inicijativu”, ocijenio je Camaj.

Na jučerašnjoj sjednici usvojena je i odluka o broju odbornika, pa će ih u Skupštini Opštini Tuzi biti 32.

DAN

2 komentara

  1. I needed to write you that little bit of remark to help give many thanks once again with your striking solutions you’ve featured on this website. It was certainly extremely open-handed of you to grant publicly what exactly most people would have made available as an e-book to generate some profit for themselves, specifically seeing that you could have done it if you considered necessary. Those solutions in addition acted like a fantastic way to realize that some people have similar interest similar to mine to know good deal more related to this condition. I am certain there are some more enjoyable moments ahead for individuals who scan through your site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com