PREKINUTO SUĐENJE: Pozlilo Branki Milić! - Volim Podgoricu

PREKINUTO SUĐENJE: Pozlilo Branki Milić!

Zbog zdravstvenog stanja Milić današnji pretres je prekinut, a nastavlja se sjutra u 9 časova.

12:13 Sutkinja Suzana Mugoša kazala je da je u toku pauze Branki Milić pozlilo i da joj je ukazana medicinska pomoć i da je odvedena na dalji tretman u zdravstvenu ustanovu.

11:45 Optužena Branka Milić kazala je da se osjeća loše. Data je pauza od 10 minuta.

11:34 Odbrana navodi da listinzi nemaju sadržinu i da se prema njihovom mišljenju ne može utvrditi nikakva činjenica.

11:22 Nastavljeno je suđenje

10:50 Data je pauza od pola sata

10:20 Čađenović je primijetio da je evidentirana komunikacija dugog trajanja pojedinih optuženih i kazao “da to nije karakteristično za, kako su oni naveli, osobe koje se ne poznaju”.

9:57 Tužilac Čađenović je kazao da se može zaključiti da je Ananije Nikić bio na aerodromu Nikola Tesla u trenutku kada je Andrija Mandić sletio u Beograd i da su prije i poslije toga više puta komunicirali porukama i pozivima.

9:46 Specijalni tužilac Saša Čađenović nakon pregleda listinga navodi da su optuženi više puta komunicirali sa Sašom Sinđelićem i ostalim brojevima koji se poklapaju sa optužnicom. Prema listinzima i baznim stanicama, kako je kazao Čađenović, može se potvrditi iskaz Sinđelića i da dokazuju da se Sinđelić nalazio na mjestima na kojima je govorio

9:05 Pregledaju se listinzi komunikacija.

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje u slučaju “državni udar”.

Na jučerašnjem pretresu pregledani su listinzi komunikacija, a suđenje je više puta prekidano zbog zdravstvenog stanja optužene Branke Milić.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com