UAE – Crne Gora kulturno veče - Volim Podgoricu

UAE – Crne Gora kulturno veče

Povodom obilježavanja 10 godina diplomatskih odnosa između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata organiuzuje “Kulturno veče UEA-MNE” u utorak, 27.novembra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

Publika će imati priliku da vidi crnogorske tradicionalne igre u izvedbi KUD-a “Njegoš” sa Cetinja i tradicionalne igre Emirata u izvedbi ansambla iz Ras Al Khaimah, UAE.

“Godine 2008. uspostavljeni su diplomatski odnosi između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore. Ove godine, 2018. ove dvije zemlje obilježavaju 10 godina diplomatskih odnosa koji su uvijek bili u duhu prijateljstva, povjerenja, solidarnosti i razumijevanja. Za ovih 10 godina Ujedinjeni Arapski Emirati i Crna Gora su puno naučile jedna o drugoj, našle načina da sarađuju u mnogim oblastima, i približile dva naroda naizgled sasvim različita i daleka pretvarajući ih u bliske prijatelje i partnere koji se raduju jedni drugima.

Ambasada UAE je sa radom u Crnoj Gori počela 2010. godine i od tada je dala veliki doprinos u promociji kulture Emirata, dovodeći u Crnu Goru istaknute umjetnike iz oblasti kaligrafije, slikarstva, crtanja pijeskom, predstavljanja tradicionalne muzike sa tog podneblja i tradicionalne nošnje karakteristične za Emirate. Sada, prvi put u Crnoj Gori, publika će imati priliku da uživa i u folklornoj izvjedbi kulturno umjetničkog društva iz UAE, u prijateljskoj razmjeni sa kulturno umjetničkim društvom iz Crne Gore.”

Besplatne ulaznice za gala “Kulturno veče UEA-MNE” se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 20 sati.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com