UŽASAN VIDEO IZ VRTIĆA: Vaspitačica urla na djecu i psuje! ,,ŠTO NE IDETE KUĆI?” - Volim Podgoricu

UŽASAN VIDEO IZ VRTIĆA: Vaspitačica urla na djecu i psuje! ,,ŠTO NE IDETE KUĆI?”

Video-snimak iz dječjeg vrtića u Imotskom u Hrvatskoj, na kome če vidi kako vaspitačica pred djecom koristi potpuno neprimjereni rječnik zgrozio je javnost.

 

Naime na snimku se čuje kako vaspitačica viče i psuje dijete koje od nje traži igračku. Najprije se čuje dječji glasić: “Tete, tete, tete”, a potom pravi rafal izraza potpuno neprimjerenih razgovoru sa djetetom: “Šta je bog te po.rao, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga je.em s Bibijem više, svima, što ne idete kući”.

Povodom incidenta oglasili su se gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. direktorke Dečjeg vrtića Imotski Jelenka Jukić.

V.d. direktorka vrtića je u saopštenju navela da je preduzela sve mjere u skladu sa zakonom i da će u ponedjeljak biti održano Upravno vijeće vrtića na kome će predložiti raskid ugovora o radu s zaposlenm, uz sankcije koje slijede po Pravilniku o radu.

Gradonačelnik Ivan Budalić navodi da je zatraženo objašnjenje direktorke vrtića.

“Takvom govoru i odnosu prema djeci nije mjesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih službenika. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od direktorke dobiti detaljni uvid u situaciju”, navodi se u saopštenju gradonačelnika.

 

Slobodna Dalmacija

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com