PODGORIČANI SE ODBRANILI: Pod okriljem mraka došli na Zabjelo, skrivali lica kapuljačama - Volim Podgoricu

PODGORIČANI SE ODBRANILI: Pod okriljem mraka došli na Zabjelo, skrivali lica kapuljačama

Porodica Đurišić sa Zabjela u Podgorici nastavila je protest povodom spora koji vode sa opštinom, jer je, kako tvrde, ulica napravljena na njihovom imanju.

Porodica Đurišić sa Zabjela koja se već duže vremena bori za svoje zemljište na Zabjelu spriječila je jutros upad službenika Komunalne inspekcije i pokušaj  da se uklone barikade iz Jerevanske ulice, koja je njihova privatna svojina.

,,Pod okriljem mraka, kao što to rade kriminalci jutros prije 6h, prije svitanja, došli su neki ljudi autom komunalne inspekcije, u pratnji kamiona i vozila hitne pomoći da napadaju i uništavaju  privatnu imovinuljudi. Na zahtjev našeg pravnog zastupnika nisu se predstavili, pojedini među njima su imali kapuljače na glavi i skrivali lice”, kazali su Đurišići.

Podsjećamo, ulicu na Zabjelu porodica Đurišić blokira već duži period, jer tvrde da je ulica napravljena na njihovom imanju. Opština im  nije isplatila novac za eksproprijaciju iako je od gradnje prošlo mnogo godina.

Đurišići su do sada postavljali žicu, blokirali put automobilima, istovarali šljunak…

Parcele zbog kojih porodica Đurišić protestuje su, prema ranijem saopštenju iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom na to da je sudski proces, kako navode, rešen u njihovu korist. Prema podacima koji se nalaze na sajtu Uprave za nekretnine, a u vezi sa spornim parcelama, Glavni grad Podgorica je nosilac prava svojine 1/1, dok braća Savo i Vanja Đurišić imaju pravo sukorišćenja u obimu prava 4/8.

,

Pogledajte kako je jutros bilo na Zabjelu:

Gepostet von Podrska porodici Djurisic am Freitag, 30. November 2018

2 komentara

  1. Hello! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and superb style and design.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com