VOĐI ŠKALJARACA 15 MJESECI ZATVORA: Vukotić mirno i kroz osmijeh izgovorio OVE RIJEČI i ostavio prisutne u ŠOKU! - Volim Podgoricu

VOĐI ŠKALJARACA 15 MJESECI ZATVORA: Vukotić mirno i kroz osmijeh izgovorio OVE RIJEČI i ostavio prisutne u ŠOKU!

Jovan Jovica Vukotić (38), navodni vođa “škaljarskog klana”, osuđen je pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana i tri mjeseca zatvora zbog korišćenja lažnog pasoša. Njemu je automatski produžen pritvor, a odbijeno mu je i prethodno ponuđeno jemstvo od 150.000 evra.

Vukotić, koji je presudu saslušao mirno i smješkajući se, kratko je rekao pred sudom “da iza njegovog hapšenja stoje moćni ljudi i velike pare”.

otac i nevenčana supruga Dejana Živković redovno su posećivali Vukotića
OTAC I NEVJENČANA SUPRUGA DEJANA ŽIVKOVIĆ REDOVNO SU POSJEĆIVALI VUKOTIĆA FOTO: KURIR

Za razliku od Jovice, koji je djelovao potpuno smireno, njegov otac Veselin, koji je bio u publici, osuđujuću presudu je teško podnio. On je žustro negodovao kada je čuo da je njegov sin proglašen krivim.

– Kako ste presudili, tako će vama bog da sudi i Vasilije Ostroški – rekao je vidno iznerviran Veselin, nakon čega ga je sudija udaljila iz sudnice.

Izricanju presude  je prisustvovala i manekenka Dejana Živković, Vukotićeva nevjenčana supruga, koja je bila prisutna kada je on u septembru uhapšen u turskom ljetovalištu Antalija. Dejana inače nije propustila nijedno suđenje svog supruga, a redovno ga posjećuje i u pritvoru, gdje mu donosi hranu i ostale potrepštine. Kada je čula da je Vukotić osuđen na 15 mjeseci zatvora, manekenki su se oči napunile suzama i vidno neraspoložena je napustila sudnicu.

Podsetimo, Jovica Vukotić uhapšen je u Turskoj i 10. septembra deportovan u Srbiju, pošto je kod njega pronađen makedonski pasoš na ime Georgi Andonov. Vukotić, koji je rođen u Kotoru, ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zaveden je kao bezbjednosno interesantna osoba i označen kao jedan od vođa “škaljarskog klana”. Na prvom suđenju pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu Vukotić je negirao krivično djelo rekavši da pasoš nije koristio u Srbiji, ali da ga je imao od aprila do septembra i koristio jer mu je život ugrožen posle “prljave medijske kampanje i spinovanja koje se vodi protiv njega”.

osuđen
OSUĐENFOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

– Stvoren je mit o nekakvom “škaljarskom klanu” i meni kao vođi. Nisam šef nikakvog klana, nisan šef čak ni svojoj ženi ni djeci. Godinama mi podmeću lažne optužbe iza kojih stoji kriminalna organizacija koja stoji iza brojnih krivičnih djela. Kruna svih krivičnih djela koja je ta organizacija počinila je ubistvo mog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića – rekao je Vukotić na početku suđenja u oktobru. Inače, suđenje Vukotiću završeno je u rekordnom roku, posle samo tri ročišta, koja su se održala u razmaku od dva mjeseca.

U završnim riječima tužilaštvo je tražilo od suda da Vukotića osudi na godinu i šest mjeseci zatvora, da mu se oduzme nađeni makedonski pasoš i da mu se produži pritvor. S druge strane, odbrana je smatrala da optužnica nije dokazana i od suda je tražila da oslobodi Vukotića i odmah ga pusti iz pritvora.

Vođa klana

Prljava kampanja
Jovica Vukotić je tvrdio da zna ko stoji iza, kako je naveo, “prljave medijske kampanje, finansirane i orkestrirane iz jednog centra koji želi da ga okrivi za sva krivična djela koja su izvršena u Srbiji i Crnoj Gori”.
– Spajaju me s nekim imenima iz nekog “škaljarskog klana”, ljudima koje ne poznajem i koji ni po društvenim niti moralnim normama sa mnom ne bi mogli ni za sto da sjednu. Spinovali su protiv mene, pokušavali da mi podmetnu teška krivična djela, ali nisu uspjeli i zato sam sada ovdje gdje mi se sudi za falsifikat – rekao je Vukotić.
(Kurir.rs/ Jelena Spasić/ Foto: Kurir, printskrin instagram)

1 komentar

  1. Someone necessarily assist to make seriously posts I might state. That is the very first time I frequented your website page and so far? I amazed with the analysis you made to create this particular publish extraordinary. Excellent process!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com