BAJAGA ZAPALIO ,,ARENU”: Pogledajte kako je bilo na spektaklu za pamćenje (FOTO) - Volim Podgoricu

BAJAGA ZAPALIO ,,ARENU”: Pogledajte kako je bilo na spektaklu za pamćenje (FOTO)

Velikani domaćeg rokenrola, Bajaga i „Instruktori“, održali su večeras, u rasprodatoj beogradskoj „Štark areni“, impresivan koncert i na blistav način promovisali album „U sali lom“

VELIKANI domaćeg rokenrola, Bajaga i „Instruktori“, održali su večeras, u rasprodatoj beogradskoj „Štark areni“, impresivan koncert i na blistav način promovisali album „U sali lom“ odsviravši više od polovine materijala, uz obilje starih hitova od kojih su neki bili prava iznenađenja za redovne posetioce njihovih nastupa.

Bez predgrupa i bez gostiju, ako se izuzme gitarista Davor Rodik, stari majstori su na sjajan način realizovali ideju da euforičnoj beogradskoj publici odsviraju što više pesama, a počeli su, po tradiciji, laganije, poželevši joj, u pola deset uveče, „Dobro jutro“. „Dobro veče Beograde. Veliko je zadovoljstvo svirati ponovo ovde, 12 godina posle prve Arene. Uživajte, i mi ćemo“, kratko se obratio Bajaga. Okrenuta je druga strana jastuka, uspostavljen „Red i mir“, a godine koje prolaze bile su okidač za pravu žurku.

Aktuelan album prvo je predstavljen naslovnom temom „U sali lom“, da bi uslIJedio novi duet Bajage i Žike Milenkovića „Severac“, a nešto kasnije i svež singl „Nikad te više neću zvati“, raskošna „Bilo bi lako“, atipična „Može da te ubije grom“ i nostalgična „Noćima sanjam“. „Majstor Žika“, kako Bajaga voli da kaže, uz život koji je nekad siv, a nekad žut, poklonio je publici, baš kao i na Kalemegdanu 2013, zajedno sa „Instruktorima“ jedan od najvećih hitova „Baba“ – „Ko me ter'o“.
Legendarni „Berlin“, koji otvara prvi album „Pozitivna geografija“, mnogi obožavaoci nisu uživo čuli još od prve Arene. „Gore-dole“, dugo izvođena u uvodnoj fazi koncerta, sada se pjevala iz svih grla u finišu zvaničnog djela. Pažljivo su probrane i najlepše balade iz svih faza Bajagićevog stvaralaštva – „Kad hodaš“, „Zažmuri“, „Ako treba da je kraj“, uz koje su upaljači i mobilni telefoni sijali po celoj dvorani. Posebno emotivne momente bend je priredio pred kraj, zasviravši na maloj bini. 
DVOSTRUKI razlog je za slavlje, kako reče u jednom trenutku, imao sinoć Bajaga. Pored fenomenalnog koncerta, drugi je privatne prirode. Njegova ćerka Anđela slavila je rođendan u dvorani, sa društvom. Bend joj je prigodno odsvirao „Danas nam je divan dan…“.

Grupa je ispunila obećanje pruživši publici vrhunsku rasvjetu i ozvučenje, ali bi, ipak, pogrešno bilo ovakav koncert, gde su neprolazne pesme bitnije od svega ostalog, nazvati izlizanom rečju „spektakl“. Bajaga i „Instruktori“ su, uz tradicionalnu poruku za kraj „Samo nam je ljubav potrebna“, u istoriju nezaboravnih beogradskih koncerata upisali još jedan, na koji sećanje neće izbledeti ni posle mnogo godina. Baš kao ni na Dom sindikata 1984, kišni Tašmajdan ‘85, Halu sportova ‘93, tri Sava centra 2009…

NOVOSTI.RS

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com