Home / NOVOSTI / Društvo / Crna Gora sa 400.000 dolara pomaže zdravstveni sistem Avganistana

Crna Gora sa 400.000 dolara pomaže zdravstveni sistem Avganistana

Crna Gora sa 400.000 dolara godišnje pomaže zdravstveni sistem Avganistana, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

On je novinarima nakon sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica koji se održava u Briselu objasnio da se radi o novcu koji se izdvaja za Povjerilački fond NATO-a za pomoć i održavanje nacionalnih odbrambenih snaga Avganistana.

-Taj se novac raspoređuje od strane NATO Povjeričkog fonda. Ali prema našim saznanjima, novac koji Crna Gora izdvaja uglavnom se koristi za unapređenje i izgradnju zdravstvenog sistema nacionalnih odbrambenih snaga i nabavku medicinske opreme, ljekova i tog materijala koji je potreban za te svrhe”, objasnio je Darmanović.

 

Cdm

loading...

2 Komentari

  1. pomazete avganistanski, a vas je pata pata sa tim avganistanskim ili cak i gori, avganistanski ljekari su sad iskusni i njima je operacija u mirnodobskim uslovima rutina na bilo kojem dijelu tijela.. a ovi nasi sadanji ni slijepo crijevo ne mogu izvadit ada se nesto ne zakomplikuje i jedva izvuces zivu glavu..

  2. Sramno, bruka! Ovaj clanak je dno dna! Zar smo ovo dozivjeli? Da mi sa najgorim zdravstenim sistemom mozda i u cijeloj evropi, da mi od ove sirotinje ulazemo u neku drzavu kojoj ni ime ne mozemo da izgovorimo, a pola crnogoraca Afganistan ne moze nac ni na mapi. Na kraju krajeva, ljudi, jesmo li mi svi retardirani i kukavice da ovaj nesretni mucenik darmanovic se ovako sprda sa nama? Da nam trose pola miliona evra na ovakvu sprdnju i da se ovako sprdaju sa Crnogorcima, dok pola njih evo upravo sad ceka redove u Bolnici, koja je davno zrela za renoviranje, prosirenje. Cak Podgorici treba jos jedna ovolika bolnica potpuno nova da se izgradi, a mi saljemo pare za Afganistan! jao ljudi dje smo mi dosli? Na dno dna!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *