Budžet Plužina skoro četiri miliona eura - Volim Podgoricu

Budžet Plužina skoro četiri miliona eura

Prema Nacrtu odluke, budžet Opštine Plužine za 2019. godinu, o kojoj je u toku javna rasprava, iznosiće 3,69 miliona eura.

U strukturi ukupnih prihoda najveće učešće imaće porezi na imovinu i na promet nepokretnosti, nasljeđe i poklon, 1,638 miliona eura, a njihovo učešće je 44,39 odsto u ukupnim prihodima.

Od naknade za korišćenje šuma planirani su prihodi u iznosu od 200 hiljada eura, a od naknade za korišćenje voda 521 hiljada, dok pretpostavljaju da će od ove godine ostati nepotrošeno 458 hiljada i ta sredstva biće prenesena u narednu godinu.

“Opština Plužine, kao ni prethodnih osam godina, ni u 2019. godini neće biti korisnik sredstava iz Egalizacionog fonda”, navodi se u Nacrtu odluke.

Što se izdataka tiče, planiran je operativni budžet u iznosu od 2,58 miliona eura, što čini skoro 70 odsto ukupnog budžeta, dok bi kapitalni budžet trebalo da bude 1,1 milion. Najznačajniji izdaci operativnog budžeta su bruto zarade i ostala lična primanja, planirane u iznosu od 673.500, i izdaci za materijal i usluge, u iznosu od 238.800.

Iz kapitalnog budžeta planirano je da za vodovod na seoskom području, zamjenu postojeće rasvjete led rasvjetom, sanaciju oštećenog asfalta i ostalo bude izdvojeno 400 hiljada eura, za izgradnju hrama i kupovinu poslovnog prostora 170 hiljada, za eksproprijaciju zemljišta 350.000, a za investiciona održavanja 60 hiljada, od čega će polovina novca biti utrošena za opremanje Kule Lazara Sočice.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com