Iza optužbi stoji Pažin, želi da bude premijer - Volim Podgoricu

Iza optužbi stoji Pažin, želi da bude premijer

Suđenje lideru Pokreta za promjene (PZP) Nebojši Medojeviću, biznismenu Momiru Nikoliću i 10-oro optuženih za stvaranje kriminalne oprganizacije i produženog krivičnog djela pranje novca, počelo je u Višem sudu u Podgorici.

Medojević je tražio izuzeće sudskog vijeća jer su, kako je kazao, “dio zavjereničke grupe koja gaj e stavila u zatvor”.

Pomenuo je i da “iza svega stoji” ministar pravde Zoran Pažin, “jer želi da bude premijer”.

“Hoće da izazove krizu i nove izbore, da bi potom postoa premijer”, rekao je Medojević navodeći da je to saznao iz diplomatskih izvora.

Kada su sprovodnici uveli Nebojšu Medojevića u sudnicu, prisutni članovi Demokratskog fronta su ga pozdravili aplauzom.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Vesna Pean, odložila je suđenje za 12. decembar.

Medojević je tražio i izuzeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića, jer je dio, kako je ocijenio, “zavjereničke grupe sa sudskim vijećem, ministrom Pažinom i glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem”.

Smatra da je sve politički motivisano zbog izjava o učešću Katnića nadubrovačkom ratištu 1991/92. godine.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com