Novi Ski-centar Kolašin 1600 počeće da radi do Nove godine - Volim Podgoricu

Novi Ski-centar Kolašin 1600 počeće da radi do Nove godine

Novi Ski-centar Kolašin 1600 počeće da radi do novogodišnjih praznika, potvrdio je „Vijestima“ Miloš Popović, direktor preduzeća Skijališta Crne Gore, koje upravlja tim skijalištem.

Kako je kazao, obavljaju se posljednje pripreme, “pa nema razloga da početak ne bude uspješan”. Skijašima na tom dijelu Bjelasice biće na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski- staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta.

“Pripreme se privode kraju, direktor tog preduzeća od kraja protekle sedmice je Saša Jeknić. Do početka novogodišnjih praznika biće sve spremno za prve goste. Dopremljena je i mehanizacija za održavanje staza, sada se obavljaju samo sitnije pripreme. Uskoro ćemo biti spremni za prve goste, a računamo na one koji i inače čine strukturu turista u Kolašinu“, tvrdi Popović.

Prema njegovim riječima, Vlada je obezbijedila dodatna sredstava, koja su bila neophodna za pripremu sezone, a što nije bilo ugovoreno projektom izgradnje skijališta. Preduzeće na čijem je čelu minulog mjeseca od Vlade je tražilo za tu namjenu 250.800 eura.

Rashodi su planirani za parking sistem, nabavku uniformi, nabavku tri vozila, sistem radio-veze, opreme za ugostiteljstvo i kancelarije, alat i inventar za održavanje, nabavku razglasnog uređaja i izradu info table…

Popović predviđa i da će do polovine decembra biti zaposleno između 40 i 55 radnika, što je, tvrdi, neophodno za prvu sezonu rada novog ski-centra. On je kazao da će na skijalištu raditi uglavnom Kolašinci.

Tender za izgradnju žičare K7 i još devet kilometara uz nju, koja će povezati novi sa starim ski-centrom, tvrdi direkor Skijališta, biće raspisan do kraja godine. Završetkom tog projekta na kolašinskom dijelu Bjelasice biće oko 40 kilometara ski staza.

Prema zvaničnim informacijama, država je u projekat Kolašin 1600 ulažila 50 miliona eura. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600, čija je vrijednost dva miliona eura i trafo stanica Jezerine, koja će služiti za snabdijevanje oba kompleksa električnom energijom.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com