PODGORICA: VOJSKA U DELTI (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: VOJSKA U DELTI (FOTO)

U šoping molu “Delta City” u Podgorici danas je održana trosatna manifestacija “Budi dio nas”, koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u cilju afirmacije vojnog poziva.

“Brojni posjetioci upoznali su se sa aktivnostima i projektima Ministarstva odbrane namijenjenim mladima: zapošljavanju u VCG i dobrovoljnom služenju vojnog roka, obrazovanju na inostranim vojnim akademijama, stipendiranju za fakultete u Crnoj Gori, promociji rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnjem vojnom kampu za mlade”, navode iz ovog resora.

Takođe, kao i prošle godine, prikazane su neke vojničke vještine, kao što su borenje i veranje.

“Na platou u prizemlju Delte, bio je postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama. Posebno se mislilo i na najmlađe. U kutku organizovanom za njih, slagali su pazl savojničkim motivima, i crtali vojničke motive”, dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore za ovu priliku su pripremili i značajne količine promotivno-informativnog materijala, ali i poklone sa vojničkim motivima, kao što su kape, blokovi, hemijske olovke…

Nakon manifestacije, u 20 sati u Sali broj 5 Cineplexx-a,zakazano je prikazivanje dokumentarno-edukativnog filma“Naša snaga, Vojska Crne Gore”.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com