PROTESTI DALI REZULTAT: Makron povukao predlog za povećanje poreza na gorivo! - Volim Podgoricu

PROTESTI DALI REZULTAT: Makron povukao predlog za povećanje poreza na gorivo!

Francuski predsjednik Emanuel Makron povukao je danas predlog za povećanje poreza na gorivo poslije višenedjeljnih protesta širom zemlje i najvećih nereda koje je Pariz vidio u više decenija.

Jedan zvaničnik iz Jelisejske palate je rekao da je Makron odlučio da odustane od povećanja poreza.

Premijer Eduar Filip je u parlamentu rekao da je “porez odbačen” u budžetu za 2019. i da je vlada “spremna na dijalog”.

Budžet može biti mijenjan tokom čitave godine.

Tokom tronedjeljnih protesta četiri osobe su izgubile život, a protesti su uputili ogroman izazov Makronu.

Nešto ranije danas je jedan od lidera protestnog pokreta “Žutih prsluka” naveo da javnost želi da predsjednik “prizna grešku jednostavnim rečima”.

U Francuskoj se od 17. novembra organizuju protesti i blokade pokreta “Žuti prsluci” koji su počeli da se okupljaju prvo zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo ali je to ubrzo preraslo u opšte nezadovoljstvo politikom predsjednika Makrona.

Više od 100 ljudi je povrijeđeno u glavnom gradu Francuske i 412 je privedeno tokom vikenda za vrijeme najgorih urbanih nereda u Francuskoj u posljednjih više godina kada je desetine vozila zapaljeno, lomljeni izlozi, i išarana grafitima i oštećena Trijumfalna kapija.

Vijesti/Beta

1 komentar

  1. This constantly amazes me exactly how blog owners for example yourself can find the time and also the commitment to keep on composing fantastic blog posts. Your site isexcellent and one of my own ought to read blogs. I simply want to thank you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com