MARIJA PANČIĆ NEGIRALA DA JE IZBOLA DIJETE: Sina sam zatekla u lokvi krvi - Volim Podgoricu

MARIJA PANČIĆ NEGIRALA DA JE IZBOLA DIJETE: Sina sam zatekla u lokvi krvi

Državljanka Srbije Marija Pančić, porijeklom iz Niša, negirala je juče u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici da je teško ranila sedmogodišnjeg sina. Ona se tereti da je preksinoć u iznajmljenoj kući, u mjestu Rijeka Crnojevića, nožem izbola sina. Pančićeva je uhapšena čim je slučaj prijavljen policiji, a tereti se za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.
Istražitelji sumnjaju da je okrivljena u alkoholisanom stanju zlostavljala sina, kojem je kasnije nožem nanijela više ubodnih rana po tijelu. Ipak, ona je pred tužiocem Majom Jovićević tvrdila da ti navodi nijesu tačni i da se dječak sam povrijedio. Kazala je da je vidjela da je krvav i da ima rane koje su najvjerovatnije od stakla. Kategorično je odbacila krivicu i optužbe da je ona sedmogodišnjaku nanijela povrede.

Branilac po službenoj dužnosti uhapšene Pančić, advokat Božidar Milonjić, potvrdio je za „Dan” da je njegova klijentkinja negirala krivicu i da joj je tužilac Jovićević nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata. Predloženo je da se osumnjičenoj odredi pritvor, budući da je strana državljanka, ali i zbog mogućeg uticaja na više svjedoka koje će istražitelji saslušati u nastavku istrage.
Dječak je hitno operisan i sada je stabilno i nije životno ugrožen.
Pančićeva je pojasnila da nije udata, a da je otac dječaka u Herceg Novom. Navodno ih nije posjećivao dvije godine. Pojasnila je da je u mjestu Rijeka Crnojevića iznajmila kuću u kojoj je živjela sa sinom. Bavila se ugostiteljskim poslom u tamošnjim lokalima.

Tužilaštvo je tražilo da se u nastavku istrage sasluša više svjedoka, mještana Rijeke Crnojevića, koji su nadležnim organima prijavili čudna dešavanja u kući osumnjičene. Neki od njih su na licu mjesta tvrdili da je ranjeni dječak bio žrtva porodičnog nasilja duže vrijeme. Nadležni su, ipak, saopštili da nijesu dobijali prijave za takve slučajeve.
Naime, prekjuče, kada je došlo do nemilog događaja, oni su iz kuće osumnjičene začuli vrisku njenog sina, a nedugo zatim ona je tražila pomoć da povrijeđeno dijete preveze do bolnice. Tamo je kazala da se dječak sam povrijedio, ali je medicinsko osoblje zbog dječakovih povreda pozvalo policiju. Odmah su im bile sumnjive tvrdnje majke, pa je privedena, a ubrzo i osumnjičena za pokušaj ubistva sina.

Iz policije su saopštili da je osumnjičena procesuirana i uz pomoć građana.
– Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje lišili su slobode M.P. (40) iz Republike Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da je na teritoriji naše države počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu svog sedmogodišnjeg sina. Naime, službenici OB Cetinje su obaviješteni od strane Hitne medicinske pomoći da su preuzeli sedmogodišnjeg dječaka sa povredama po tijelu koje su nastale najvjerovatnije usled dejstva oštrog predmeta. Dječak je hospitalizovan. Preduzimajući mjere i radnje i na osnovu prikupljenih saznanja od građana, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, policijski službenici su lišili slobode M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičena će biti uz krivičnu prijavu privedena tužiocu – navodi se u policijskom saopštenju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com