,,Nož pod grlo, pa ćeš kad meni dođe…tako je to moj muž sve fino ispričao mom bratu kao da me je častio što me je napastvovao pred djecom” - Volim Podgoricu

,,Nož pod grlo, pa ćeš kad meni dođe…tako je to moj muž sve fino ispričao mom bratu kao da me je častio što me je napastvovao pred djecom”

 

 Anka je odlučila

U okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, Sigurna ženska kuća u saradnji sa partnerskim organizacijama SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i NVO Prima, a uz podršku Evropske unije, predstavlja priču “Anka je odlučila”,  prvu od 10 autentičnih ispovjesti osoba koje su preživjele seksualno nasilje.

Junakinja priče, klijentkinja Sigurne ženske kuće, opisuje pakao seksualnog zlostavljanja, ali i reakciju okruženja i nadležnih organa kada se konačno odvažila da progovori o nasilju koje je preživjela.

Ankina priča opominje, ali i ohrabruje da je moguće izaći iz kruga nasilja i otpočeti život kakav svako od nas zaslužuje.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti u okviru ove kampanje koja ima za cilj da podigne svijest javnosti da seksualno nasilje postoji i u Crnoj Gori, te da je krajnje vrijeme da progovorimo, osvijetlimo, osudimo i zaustavimo isto.  Osobe koje su preživjele seksualno zlostavljanje su oko nas, i potrebna im je naša pomoć i podrška kako bi se poput junakinje prve priče oslobodile života u strahu i nasilju.

Priča je nastala u okviru projekta „Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja“ koji finansira Evropska unija sa 150 000 €, a sprovodi Sigurna ženska kuća, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i NVO Prima. Po istinitoj ispovijesti priču je napisala Olja Knežević, a pročitala Tina Raičević. Ova priča je isključiva odgovornost organizacija i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com