Home / SPORT / Košarka / Pešić posle poraza Barse od Budućnosti drži bukvicu crnogorskim novinarima: “Je li vas sramota?”

Pešić posle poraza Barse od Budućnosti drži bukvicu crnogorskim novinarima: “Je li vas sramota?”

Barselona je večeras u Podgorici pretrpjela peti poraz u Evroligi, ali njen trener, legendarni Svetislav “Kari” Pešić osjetio je potrebu da održi lekciju domaćim novinarima zbog odnosa prema treneru crnogorskog tima.

Zamisli toga bezobrazluka… Čovjek koji vam je donio titulu posle 17 godina, vi biste njega da mjenjate posle dvije izgubljene utakmice u Evroligi“. počeo je Kari priču čim je ušao u pres salu Morače, posle 40 minuta čekanja.

Da nije pobjedio u Baru vi biste ga promjenili. Ne gazda, nego vi što operišete… Sve znate, samo ne znate da operišete. Tjerate trenera posle dva poraza u Evroligi, je li vas sramota?”, upitao je Pešić.

Posle toga se prešlo na zvanični dio, ali Kari je nastavio da hvali Aleksandra Džikića.

Svaka čast Budućnosti, svaka čast kolegi Džikiću, preživio je onda kada je javnost neopravdano tražila njegovu smjenu nakon nekoliko uvodnih poraza. Izuzetan je trener, zaslužio je povjerenje“, rekao je Pešić.

Budućnost je pobjedila 67:64 posle neizvjesne završnice.

Desilo se ono što smo znali uoči meča, čvrst meč, tesnog rezultata. Budućnost, njihovi igrači, trener, navijači, bili su izuzetni. Hvala na aplauzu i dočeku. Pružili smo maksimum do jednog momenta, posebno u odbrani. Borili smo se do samog kraja, nismo imali sreće sa šutem za tri poena.

Atmosfera je bila vrhunska, pravi fer-plej, to je dobar osjećaj za nas sa ovih prostora, kada dođete u dvoranu na Balkanu i budete dočekani na najlepši način. U tijesnom meču trebao nam je šut sa distance, nije ga bilo u ovoj utakmici, biće u narednoj. Napredovaćemo, kako bude raslo samopouzdanje”, rekao je Pešić.

  •  SPORTSKE.NET
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *