PODGORICA: Odbornici opozicije napustili zasijedanje Skupštine Glavnog grada - Volim Podgoricu

PODGORICA: Odbornici opozicije napustili zasijedanje Skupštine Glavnog grada

Odbornici opozicije napustili su zasijedanje lokalne Skupštine Glavnog grada u znak podrške poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću.

“Tortura nad poslanicima Nebojšom Medojevićem i Milanom Kneževićem treba da se zaustavi. Sledeći mogu biti kolege iz opozicije, ali i kolege iz vlasti koji nisu njihovi poslušnici… Imamo situaciju da je čovjek iza ponoći kidnapovan, sjutra i odbornici mogu biti ti koji će pretrpjeti ovako nešto”, kazala je odbornica Pokreta za promjene (PzP) Marija Marojević.

Odbornik SNP-a Vladimir Bulatović rekao je da je ovakvim potezom otvoren lov na poslanike i da je sve “pokazna vježba i samim građanima”.

“Voljom pojedinaca urušeni su i zakoni i Ustav”, rekao je on.

“Naši odbornici neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, u znak solidarnosti sa opozicionim kolegama koje su protivustavno lišene slobode. Kada se brutalno gazi republikansko uređenje naše države i mimo Ustava hapse predstavnici naroda, koji jesu oličenje narodnog suvereniteta, moramo staviti po strani sve vrijednosne, političke i ideološke razlike i interese, te stati u odbranu temeljnih vrijednosti naše državnosti, kazao je predsjednik odborničkog kluba “Podgorička URA – Pravo na grad!”, Luka Rakčević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com