POGLEDAJTE ISPOVIJEST ANKE, ŽRTVE SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Nož pod grlo, pa ćeš kad meni dođe… - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE ISPOVIJEST ANKE, ŽRTVE SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Nož pod grlo, pa ćeš kad meni dođe…

U okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, Sigurna ženska kuća u saradnji sa partnerskim organizacijama SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i NVO Prima, a uz podršku Evropske unije, predstavlja priču “Anka je odlučila”,  prvu od 10 autentičnih ispovjesti osoba koje su preživjele seksualno nasilje.

 

Junakinja priče, klijentkinja Sigurne ženske kuće, opisuje pakao seksualnog zlostavljanja, ali i reakciju okruženja i nadležnih organa kada se konačno odvažila da progovori o nasilju koje je preživjela.

Poslušajte audio priču:

Ankina priča opominje, ali i ohrabruje da je moguće izaći iz kruga nasilja i otpočeti život kakav svako od nas zaslužuje.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti u okviru ove kampanje koja ima za cilj da podigne svijest javnosti da seksualno nasilje postoji i u Crnoj Gori, te da je krajnje vrijeme da progovorimo, osvijetlimo, osudimo i zaustavimo isto.  Osobe koje su preživjele seksualno zlostavljanje su oko nas, i potrebna im je naša pomoć i podrška kako bi se poput junakinje prve priče oslobodile života u strahu i nasilju“, navode iz SZK.

Priča je nastala u okviru projekta „Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja“ koji finansira Evropska unija sa 150 000 eura, a sprovodi Sigurna ženska kuća, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i NVO Prima.

Po istinitoj ispovijesti priču je napisala Olja Knežević, a pročitala Tina Raičević. Ova priča je isključiva odgovornost organizacija i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije“, navodi se u saopštenu SZK.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com