Proširenje istrage u slučaju Kisić-Petrović: Pomagali joj advokati, tužioci i sudije? - Volim Podgoricu

Proširenje istrage u slučaju Kisić-Petrović: Pomagali joj advokati, tužioci i sudije?

Novim proširenjem istrage u slučaju kontroverzne slikarke iz Bara Danijele Kisić-Petrović, biće obuhvaćeni i pojedini advokati. Kako saznaje Televizija Vijesti, istražitelji prikupljaju dokaze na osnovu kojih bi mogli pokrenuti istragu i protiv pojedinih tužilaca i sudija osnovnih sudova.

Riječ je o osobama koje su, po sumnjama Specijalnog tužilaštva, pomagale osumnjičenoj u prethodnom periodu, kako u dijelu koji se ticao krivičnog postupka koji je vođen protiv nje, tako i privatnih poslova za koje se, istragom, utvrdilo da nose oznaku “kriminalno”.

Kisić-Petrović nalazi se u pritvoru od početka novembra zbog sumnje da je naručila tri likvidacije osoba iz Bara.

Za ta ubistva je, kako se navodi u obrazloženju odluke Apelacionog suda o produženju pritvora, nudila više desetina hiljada eura.

Na njenoj listi su bili advokat Rifat Feratović, kao i dva svjedoka iz Bara, koji su svjedočili u postupku koji je osumnjičena vodila vezano za imovinu. Prema istom obrazloženju, to nijesu jedine likvidacije koje je planirala.

“F. R, svjedok, je u svom svjedočkom iskazu istakao da mu je D.I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30 hiljada eura za to, te da ubije i jednu porodicu Đ. iz T., za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10 do 15 hiljada eura, da mu je D.I. tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I., R. Z., Đ. E.i L. S., koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 eura nakon takvog lažnog svjedočenja”, navodi se u obrazloženju Rješenja.

Ove tvrdnje istražiteljima su potvrdili i saslušani svjedoci.

“D.I. je u svom svjedočkom iskazu istakao u bitnom da je vršio poslove stražara kod objekta P., da je bio prisutan par puta kada se D.K.P. žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su advokat F. i porodica iz T. (muž i žena čijih se imena ne sjeća) bili trn u oku D. K.P., te da je D. planirala njihovu likvidaciju, a o čemu je, kada je shvatio da ona stvarno želi da likvidira ove ljude, odnosno da plati novcem da se likvidiraju, obavijestio advokata F..”, piše u obrazloženju Rješenja.

Kisić-Petrović je u oktobru ove godine potpisala sporazum o priznanju krivice, nakon čega joj je zbog arsenala oružja koji je pronađen u njenoj kući, dosuđeno šest mjeseci kućnog pritvora i novčana kazna od 50 hiljada eura, koju je trebalo da uplati u humanitarne svrhe.

Mjesec kasnije uhapšena je zbog novog djela i otada se nalazi u pritvoru.

Istragom Specijalnog tužilaštva, obuhavćen je i njen sin Kristofor, a istražitelji utvrđuju ko je osoba koja je trebalo da izvrši planirana ubistva.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com