SAVIĆEVIĆ: Utakmica sa Kosovom biće teška, tri strane – srpska, crnogorska i albanska - Volim Podgoricu

SAVIĆEVIĆ: Utakmica sa Kosovom biće teška, tri strane – srpska, crnogorska i albanska

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević smatra da će utakmica sa Kosovom biti teška u organizacionom, a samim tim i takmičarskom smislu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

On je kazao da će selekcija Crne Gore u prvom junskom terminu, 7. juna, na stadionu pod Goricom ugostiti fudbalsku reprezentaciju Kosova.

“Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S administrativne strane grupa je dosta zahtjevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku”, rekao je Savićević za Telegraf.

Crna Gora će osim sa Kosovom, igrati sa Engleskom, Bugarskom i Češkom.

Savićević je rekao da grupa u kojoj se nalazi reprezentacija CG mogla je da bude i teža, ali mogla je da bude i lakša.

“Možda smo mogli da imamo malo više sreće kao što je na primjer, Hrvati u posljednje vrijeme imaju na žrijebu.  Bilo je bitno samo izbjeći grupu C u kojoj se nalaze Holandija i Njemačka. Mnogo su jaki i jedni i drugi, to je nekako i ‘grupa smrti’. Holanđani imaju skup mladih i kvalitetnih igrača koji će za godinu pokazati sav svoj raskoš. Generalno bih bio zadovoljan našom grupom da iz petog šešira nije došlo Kosovo. Upravo zbog ovih stvari koje sam pričao”, zaključio je Savićević.

Utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. održati u 12 gradova širom Starog kontinenta igraće se u martu, junu, septembru, oktobru i novembru naredne godine.

Plasman na završni turnir izboriće dvije prvoplasirane ekipe iz deset kvalifikacionih grupa, dok će preostala četiri mjesta pripasti učesnicima baraža u kojem igraju pobjednici grupa Lige nacija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com