Home / NOVOSTI / Ekonomija / CBCG uvela privremenu upravu u Atlas i IBM banci

CBCG uvela privremenu upravu u Atlas i IBM banci

Centralna banka (CBCG) jutros je  donijela rješenja da uvede privremenu upravu u Atlas i IBM banci u vlasništvu biznismena Duška Kneževića.

“Rješenja o uvođenju privremene uprave donijeta su na osnovu rezultata kontrola koje su prethodno sprovedene u Atlas i IBM banci, a koji su pokazali da kapital kojim ove banke raspolažu ne odgovara nivou rizika njihovog poslovanja. Uzimajući u obzir utvrđene činjenice, CBCG je, u cilju zaštite interesa deponenata i sprečavanja daljeg pogoršavanja finansijske situacije u Atlas i IBM banci, a postupajući u skladu sa Zakonom o bankama, donijela rješenja o uvođenju privremene uprave u pomenutim bankama” navodi se u saopštenju.

Za privremene upravnike u  dvjema  bankama imenovani su zaposleni u CBCG sa višegodišnjim iskustvom u kontroli banaka.

Iz CBCG su objasnili da je privremena uprava jedna od korektivnih mjera koju CBCG preduzima na osnovu Zakona o bankama, u cilju stvaranja uslova za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i poboljšanje finansijske situacije u ovim bankama.

“Očekujemo da će predstojeće mjere privremene uprave doprinijeti saniranju stanja u Atlas i IBM banci”, piše u saopštenju

Vijesti

loading...

One comment

  1. Debeli zecanin ce konacno da dolija…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *