Home / NOVOSTI / Da li će se ALBANSKE ZASTAVE zaista moći vioriti širom Crne Gore?!

Da li će se ALBANSKE ZASTAVE zaista moći vioriti širom Crne Gore?!

Nakon što je juče predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj pozvao predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da na prvoj redovnoj sjednici poslanici raspravljaju o Zakonu o nacionalnim simbolima iz parlamenta su saopštili da im predlog nije stigao, te da ne može biti ni uvršten na dnevni red.

“Povodom javnog poziva predsjednika Albanske alternative Nika Đeljošaja da Skupština Crne Gore uvrsti u dnevni red Predlog zakona o nacionalnim simbolima, obavještavamo javnost da taj predlog nije dostavljen Skupštini Crne Gore, te ne može ni biti stavljen na dnevni red”, saopšteno je iz Skupštine.

Podsjećaju da je Predlog izmjene zakona o javnom redu potpredsjednika Skupštine Crne Gore Gencija Nimanbegua je dostavljen 30.  novembra 2018. da se i nalazi u skupštinskoj proceduri. Kao što je poznato, Skupština u skladu sa propisanim procedurama razmatra sve uredno dostavljene predloge zakonskih akata.

Đeljošaj je juče “javno pozvao predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti u dnevni red Zakon o
nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godina i proslijedila Skupštini i Predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prije nekoliko dana”.

CdM

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *