JOŠ NIJE PODIGNUTA OPTUŽNICA: Još ne znaju da li je mladi Barović izazvao udes u Tološima - Volim Podgoricu

JOŠ NIJE PODIGNUTA OPTUŽNICA: Još ne znaju da li je mladi Barović izazvao udes u Tološima

Više tužilaštvo u Podgorici već dvije godine izviđa da li je Miloš Barović izazvao saobraćajni udes u kome je poginuo Branko Todorović.

Do nesreće je došlo krajem aprila prošle godine, na Partizanskom putu, kod groblja u Tološima, kada su se sudarili Todorovićev “mercedes” i džip “rendž rover”, za čijim je volanom bio mlađi Barović.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv M.B., zbog krivičnog djela – teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u kom predmetu su preduzete brojne radnje i donijete naredbe za neophodna vještačenja, tako da će se nakon analize svih prikupljenih podataka donijeti odluka o daljem postupanju u navedenom predmetu”, rečeno je “Vijestima” iz tužilaštva.

Njima su poslata pitanja – u kojoj fazi je postupak pokrenut protiv Barovića za krivično djelo – teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i zašto još nije podignuta optužnica.

Na drugo pitanje nijesu odgovorili.

Sin biznismena Veselina Barovića osumnjičen je da je počinio krivično djelo – teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Nakon privođenja, Barović je pušten da se brani sa slobode.

U postupku je utvrđeno da je mlađi Barović imao nedozvoljenu količinu alkohola u krvi kada je došlo do udesa – 0,83 promila.

Prema Zakonu o saobraćaju vozačima se toleriše do 0,3 promila alkohola u krvi.

On je tužiocu ranije ispričao da se kaje i da je nakon nesreće, pokušavao da pomogne vozaču “mercedesa” sa kojim se sudario, ali da nije uspijevao da otvori vrata automobila.

Dodao je i da se automobilom kretao desnom stranom Partizanskog puta i da se jedino sjeća da mu je jedno vozilo prepriječilo put.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com