Home / NASLOVNA / UPOZORENJE AMBASADE SAD: Mogući teroristički napadi u Crnoj Gori

UPOZORENJE AMBASADE SAD: Mogući teroristički napadi u Crnoj Gori

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici jeste izdala upozorenje svojim državljanima na moguće terorističke napade i u Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika, ali se radi o “standardnom obavještenju koje diplomatska predstavništva SAD-a širom svijeta šalju svojim građanima”.

Agencija Srna juče je objavila vijest kako je Ambasada SAD u Podgorici upozorila američke državljane na moguće terorističke napade u našoj zemlji tokom predstojećih praznika, što je izazvalo uznemirenje javnosti.

“To je standardno obavještenje koje američke amabasade širom svijeta šalju američkim građanima”, kazali su juče Pobjedi iz Ambasade.

U upozorenju koje je objavila agencija Srna navedeno je da “tokom praznika sigurnosne mjere u Crnoj Gori ostaju povećane usljed prijetnji međunarodnih terorističkih grupa i pojedinaca širom Evrope inspirisanih ekstremističkom ideologijom”.

Navodi se da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turistička mjesta, tržne centre, aerodrome, restorane, vjerske objekte, mjesta transporta.

Američki državljani se savjetuju na poseban oprez prilikom posjeta festivalima ili nekim drugim prazničnim dešavanjima, vjerskim objektima i mjestima masovnih okupljanja.

U upozorenju se navodi i da “još jednom razmotre svoje lične sigurnosne planove, budu svjesni svoje okoline te da prate lokalne medije da bi bili obaviješteni”.

Kako je rekao nezvanični sagovornik Pobjede, upozorenje se ne odnosi konkretno na našu državu, već “na zemlje širom svijeta, jer je tokom praznika promet turista veći”.

Pobjeda

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *