Home / NOVOSTI / Hronika / USTAVNI SUD O ŽALBI MEDOJEVIĆA: Postupak pokrenut, određen sudija izvjestilac 

USTAVNI SUD O ŽALBI MEDOJEVIĆA: Postupak pokrenut, određen sudija izvjestilac 

Ustavni sud Crne Gore radi na ustavnoj žalbi poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i u toku je prikupljanje potrebnih podataka za vođenje postupka, saopšteno je Danu iz te institucije.  Advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović predali su juče Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po predlozima za privremenu mjeru za Medojevića i poslanika Milana Kneževića, kao i predlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi.

“Povodom Vašeg obraćanja, kojim tražite podatke o stanju predmeta po ustavnoj žalbi Nebojše Medojevića (U-Š broj 1970/18) ukazujemo da je u tom predmetu u toku prethodni postupak (ispitivanje procesnih pretpostavki i pribavljanje potrebnih podataka za vođenje postupka), da je predmet dodijeljen sudiji izvjestiocu i savjetniku na obradu i da je u radu”, saopštili su Danu iz Ustavnog suda.

Advokati smatraju da Ustavni sud ima obavezu da hitno postupi u ovom predmetu, s obzirom na to da Medojević štrajkuje glađu, a da je Knežević zatvoren u Skupštini.

Žalba je podnijeta na rješenje suda kojim je Medojević kažnjen sa dva mjeseca zatvor jer je, kako tvrde, odbio da svjedoči o svojim tvrdnjama iznijetim u maju prošle godine da je glavni sghecijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Medojević je rješenjem Višeg suda kažnjen sa još dva mjeseca jer je, kako tvrde sudije, odbio da svjedoči o svojim tvrdnjama da je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša podmitio Katnića sa 100.000 eura u slučaju Carine.

Apelacioni sud Crne Gore, koji je potvrdio zatvaranje poslanika Nebojše Medojevića, smatra da poslanički imunitet važi samo od početka do zaključenja sjednice parlamenta.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *