Albanci objasnili zašto Ceci nije bio zabranjen ulazak na Kosovo - Volim Podgoricu

Albanci objasnili zašto Ceci nije bio zabranjen ulazak na Kosovo

Posle jučerašnje najave da će Svetlana Ražnatović održati koncert u Kosovskoj Mitrovici, pojedini predstavnici privremenih prištinskih vlasti su se oglasili i zatražili zabranu ulaska srpske pjevačice na KiM. Ona je, međutim, danas bez problema prošla preko administrativnog prelaza Jarinje i održala koncert, a nekoliko sati posle njenog nastupa, oglasili su se predstavnici privremene vlasti u Prištini i otkrili zbog čega joj nije bio zabranjen ulazak na Kosovo.

Uprkos činjenici da je ministar kulture tzv. Kosova Kujtim Gaši, pozvao vlasti da zaustave njenu prijavu nakon što nije dobila dozvolu od odeljenja o kojem se radi da održe koncert, čini se da to se nije moglo desiti.

U izjavi za Telegrafi, savjetnik potpredsjednika vlade u Ministarstvu spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj, rekao je da pjevačica nije politička ličnost, zbog čega joj nikakva dozvola za dolazak na Kosovo nije ni bila potrebna.

– Ministarstvo spoljnih poslova preuzima dozvole i zahteve ličnosti, uglavnom iz sveta politike, a Svetlana Ražnatović ne spada u takvu kategoriju – rekao je Ziberaj.

Svetlana Ražnatović je danas bez problema prošla preko administrativnog prelaza Jarinje i održala koncert u Kosovskoj Mitrovici-Foto: Telegraf

On je objasnio da pjevačica nije zatražila dozvolu za boravak i da može ući na teritoriju Kosova kao građanin.

U međuvremenu, Baki Kelani, službenik za informacije iz policije samoproglašene države Kosovo, takođe je govorio o ovom slučaju.

– Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona i sprovodi legitimne odluke. Ko god zadovoljava uslove i kriterijume za ulaz na graničnom prelazu, može ući na Kosovo – navodi se u odgovoru policije tzv. Kosova.

2 komentara

  1. Ashton Kutcher and Demi Moore have already spoken out against the idea, saying that they’d rather not encourage anymore people to stalk celebrities. So, the first thing to do is to decide the purpose of your ad.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com