Home / LJUDI / BRANISLAVU JE SIN LAZAR (10) IZDAHNUO NA RUKAMA! Dječak se vraćao kući na trotinetu kada ga je pokosio kamion pred očima brata Miloša!

BRANISLAVU JE SIN LAZAR (10) IZDAHNUO NA RUKAMA! Dječak se vraćao kući na trotinetu kada ga je pokosio kamion pred očima brata Miloša!

Lazar Perić (10) vraćao se kući, kada da je pregazio kamion, prenose švajcarski mediji.

Njegov stariji brat Miloš (12) pozvao je roditelje, a otac Branislav (50) je odmah dotrčao do mjesta nesreće. Morao je da gleda kako mu sin umire…

Lazar i Miloš na trotinetima su se u utorak vozili kući u Efretikonu u Švajcarskoj i morali su još samo preći preko pješačkog pelaza. Miloš se vozio ispred brata. Ivan L. (19) u kamionu nije vidio Lazara i nije kočio. Lazar je ostao da leži na asfaltu, teško povrijeđen.

– Miloš nam je rekao da je vikao “stani” i da je pokušao da zaštiti brata, ali nije uspio – rekao je otac Branislav, porijeklom iz Srbije, za Blick. On i supruga Olivera (44) su bili kući i čekali su da dječaci dođu na ručak.

– Došao je Miloš i rekao da se Lazaru dogodilo nešto loše. Odmah sam otrčao tamo. Lazar je teško disao, nije mogao da govori. Uzeo sam njegovu ruku. Sve vrijeme me gledao. Držao sam ga za ruku sve dok nije umro – kaže Branislav. U međuvremenu je stigla hitna pomoć, ali nisu uspjeli da spasu dječaka.

Ivan L. samo dva mjeseca vozi kamion za firmu Siegrist Transporte AG. Njegov šef ga brani.

– Napravio je sve što je mogao. Nije vozio brzo, a na tom mjestu čovjek mora paziti na puno toga. Na desnoj strani je mrtvi ugao relativno velik – kaže Daniel Sigrist (41). Ivan L. živi s roditeljima u Glatbrugu. Njegova majka kaže da će njen sin cio život morati da živi sa krivicom.

– Ivan je loše, jako loše. Jako mu je žao. Ja plačem danima. Saosećam se s porodicom stradalog dječaka i želim da kontaktiram njegove roditelje samo ne znam šta bih im rekla u ovoj teškoj situaciji – kaže Ivanova majka za Blick.

Dodala je kako je njen sin oduvijek htio da bude vozač kamiona. Dodaje da je Ivan zatražio pomoć sveštenika.

– Tragedija je na njemu ostavila traga – kaže majka.

 

 

dijaspora.news/Kurir.rs/24sata/Blick

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *