JEZIVA NESREĆA: Pijani vozač divljački ubio majku i ćerku, povrijeđeno još troje djece! Mališani se vraćali s treninga (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) - Volim Podgoricu

JEZIVA NESREĆA: Pijani vozač divljački ubio majku i ćerku, povrijeđeno još troje djece! Mališani se vraćali s treninga (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti Azra Hajrić i njeno dijete poginuli su, dok je još troje djece povrijeđeno pošto je na njih sinoć automobilom u strogom centru grada naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić.

Prema još nepotvrđenim informacijama, majka Azra i 9-godišnja djevojčica Alma na mjestu su ostale mrtve, dok su nakon izuzetno brze reakcije službenika novotravničke hitne sve povrijeđene prevezli u bolnicu u Travnik, odakle je dvoje djece poslato u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

FOTO: AVAZ.BA

Šokirani građani

Očevici koji su pomogli službenicima hitne šokirani su, kažu da od šoka nisu uspjeli da vide ni je li vozač pješake udario na trotoaru ili na pješačkom prelazu.

“Sve se odigralo tako brzo. Sa ženom sam ulazio u zgradu kad je brat povikao ne vodi decu iz zgrade. Kad sam video noge su mi se odsjekle, samo sam bespomoćno stajao, nisam mogao ni da pritrčim i pomognem, dok je brat pomagao povrijeđenoj djeci”, rekao je jedan očevidac.

FOTO: AVAZ.BA

Stanovnici okolnih zgrada, kažu, upozoravali su da se tom dionicom kroz sam centar grada, gdje se nalazi gradska džamija ali i gradska pijaca, brzo vozi, te da strahuju za svoju djecu svaki dan.

Vozio pijan

Nakon nesreće policija je privela Rustempašića, a prema nepotvrđenim podacima vozilom je upravljao pijan.

Policijski uviđaj do dugo u noć pratilo je nekoliko stotina Novotravničana, a više o samoj nesreći trebalo bi da bude poznato tokom današnjeg dana.

FOTO: AVAZ.BA

Prema nezvaničnim informacijama poginula Azra se sa djecom i ostalim mališanima vraćala sa treninga džudoa. Njoj nije bilo pomoći i nije prevezena u ambulantu, dok je njena ćerka Alma stigla u prijemno odeljenje, ali su ljekari, nažalost, konstatovali smrt.

FOTO: AVAZ.BA

S druge strane, Nermin Rustempašić, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, prevezen je u lokalnu ambulantu, gdje je pomoć ukazana i povrijeđima. Od linča očajnih roditelja i prijatelja nastradalih, spasili su ga policajci.

Rustempašić poznat policiji

Vozač Nermin Rustempašić, prema nezvaničnim informacijama poznat je policiji po djelima vezanim prvenstveno za opojna sredstva. On bi danas trebao biti saslušan.

dijaspora.news/kurir/Avaz.ba/D. Pucar – A. Kapo

Foto: Avaz.ba

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com