Home / PG INFO / Aktuelno / RAT KLANOVA: Egzekuciju u Podgorici iz osvete organizovali škaljarci, sačekuša naručena u Beogradu!

RAT KLANOVA: Egzekuciju u Podgorici iz osvete organizovali škaljarci, sačekuša naručena u Beogradu!

Istraga crnogorske policije utvrdila je da iza ubistva Podgoričanina Veselina Kalezića stoji organizovana kriminalna grupa škaljarski klan. Kako se saznaje, motiv za likvidaciju Kalezića bila je osveta, prenose mediji.

Na osnovu svih prikupljenih tragova i operativnih podataka, istražni tim vjeruje da je Veselin Kalezić targetiran od suparničkog klana jer su sumnjali da je učestvovao u dva zločina u Podgorici: ubistvu Ivana Nedovića (33) koji je slučajno ubijen kada je pokušana likvidacija Milića Minje Šakovića, kao i u ubistvu Miodraga Migija Kruščić!

Te indicije su istražitelji imali na samom početku istrage, kada su se suočili sa povezanošću Kalezića sa članovima kavačke grupe, a kasnija saznanja i provjera Kalezićevih kontakata učvrstila je smjer dalje policijske akcije, piše Pobjeda.

Prikupljena saznanja, kako vjeruju u istrazi, biće potkrijepljena forenzičkim dokazima, čije rezultate uskoro očekuju.

Izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi kazali su da je nesumjivo utvrđeno da je ubistvo Kalezića nastavak obračuna “škaljaraca”“ i “kavačana” te da je Kalezić u suparničkom klanu označen kao logistika u dva zločina.

Prema tim saznanjima, Kalezić je navodio ubice Kruščića i pripremao teren za njegovu likvidaciju. Isto je, kako se sumnja, po nalogu kavčana “odradio” i 8. septembra prošle godine kada je ubijen Nedović, a ranjen Šaković, koji je bio primarna meta. Na Starom aerodromu 21. maja ubijen je Miodrag Kruščić, blizak škaljarskom klanu.

Iako istražitelji od prvog dana, znaju da iza ubistva Kruščića i Nedovića stoje članovi kavačkog klana, ova dva zločina su do danas nerasvijetljena.

Za razliku od prethodno opisana dva slučaja, istraga rasvjetljavanja ubistva Veselina Kalezića već je dala određene rezultate. Istražitelji su pronašli brojne tragove i saslušano je više građana u svojstvu svedoka, pa se lagano sklapa mozaik.

FOTO: PRINTSCREEN VIJESTI.ME/SAVO PRELEVIĆ

Prema operativnim podacima, likvidacija Kalezića naručena je i plaćena u Beogradu, a egzekuciju su dogovorile osobe iz Podgorice, Kotora i Beograda, koje su povezane sa škaljarcima.

Likvidiran sa 10 hitaca

Podgoričanin Veselin Kalezić (47) ubijen je u podgoričkom naselju Stari aerodrom sa 10 hitaca iz pištolja i pred brojnim prolaznicima koji tvrde da nisu vidjeli ubicu.

Naime, Kalezić je bio ispred lokala “Level” kada je ubica u njegovom pravcu ispalio desetak hitaca. On je odmah nakon pucnjave podlegao povredama.

Crnogorski istražitelji sumnjaju da su u ovom ubistvu učestvovale dvije osobe.

Odmah nakon ubistva, policija je blokirala širi dio grada i okolna naselja, kada su pretresali i kontrolisali kako vozila tako i građane.Kalezić je ranije osuđivan i privođen za više krivičnih djela, među kojima je bacanje eksplozivne naprave (2015. godine) u Zagoriču, na kuću u kojoj je stanovala njegova bivša djevojka, nakon čega je uhapšen. On je improvizovanu eksplozivnu napravu aktivirao ispred vrata u prizemlju, ali u to vrijeme, na sreću, niko nije bio u tom dijelu porodične kuće, pa u napadu niko nije povrijeđen.

Iste godine, samo mjesec dana nakon tog incidenta, Kalezić je uhapšen u centru Podgorice, jer je napao jednog pripadnika Interventnog voda policije. Sa njim u društvu je bila njegova bivša djevojka, kod koje je pronađen pištolj. Do incidenta je došlo u jednom ugostiteljskom objektu u Hercegovačkoj ulici. Prema tvrdnjama očevidaca, Kalezić je tom prilikom udario komandira Interventne jedinice.

Često je bio predmet policijskih provjera. Prilikom mnogobrojnih pretresa kod njega je policija pronalazila oružje i municiju u ilegalnom posjedu. U februaru ove godine, pretresom njegovog stana, policija je pronašla pancir i puščani metak.

Zločini zbog kojih je Kalezić platio glavom

Škaljarci koji su ubili Kalezića sumnjali su da je organizovao ubistva Milić Minje Šakovića, prilikom čije likvidacije je slučajno ubijen Ivan Nedović, kao i zbog organizovanja egzekucije Miodraga Kruščića ove godine u Crnoj Gori.

Podgoričanin Ivan Nedović (33) je ubijen, a njegov prijatelj Milić Minja Šaković (30) teško je ranjen u pucnjavi u centru crnogorske prestonice. Pretpostavlja se da je meta napada bio Šaković, koji se dovodi u vezu sa ubistvom jednog od vođa navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem Saletom (29) oktobra prošle godine u Beogradu.

Do oružanog napada je došlo u lokalu “Auto Zete”, čiji je vlasnik Nedović.

Na Šakovića i Nedovića otvorena je vatra iz automata u kafiću koji posluje u okviru mehaničarske radnje “Auto Zeta” u Podgorici. Iz izvora bliskih istrazi saznali smo da je na njih dvojicu pucao maskirani napadač, koji je ispalio rafal i pobjegao. Priča se da je ubica bio suvozač u sivom BMV stranih registarskih oznaka i da je izašao iz automobila, prišao lokalu i kroz prozor zapucao na Šakovića i Nedovića. Kamere su snimile ubicu i pomagača, ali snimak nije od koristi, jer su obojica bili maskirani. Njih dvojica važili su za osobe bliske “škaljarskom klanu”.

Milić Minja Šaković ima policijski dosije za više krivičnih djela počinjenih u Podgorici i šire. Više puta je privođen zbog oružja, ali i ubistva, nanošenja teških tjelesnih povreda i iznuda. Nedović se, prema priči onih koji ih poznaju, nije odvajao od njega.

Miodrag Krušić, vlasnik podgoričke diskoteke “Bigl”, likvidiran je u maju u punoj bašti lokala u Podgorici, a bio je poznat po tome što se družio sa pripadnicima škaljarskog klana.

Visok, krupan, obučen u crno, s kapuljačom i silikonskom maskom preko lica – tako su očevici ubistva vlasnika poznate diskoteke, opisali napadača koji mu je prišao s leđa dok je sjedio u bašti jednog restorana i u njega ispalio više hitaca.

On je u tom trenutku sjedio sa novinarkom Vijesti s kojom je tražio sastanak kako bi joj izložio problem koji je imao sa zakupljenim dijelom plaže Trsteno. Razgovor je prekinuo ubica koji je do restoranskog stola došao kroz prolaz zgrade, kuda je i pobjegao posle likvidacije. Dok je Kruščić ustajao od stola ubica je već počeo da puca u njega.

Dok su mu se ljekari borili za život, istražitelji su dobili dojavu o vozilu marke “golf” u plamenu na Ćemovskom polju. Odmah je bilo jasno o čemu je riječ. Po istom receptu kao u mnogobrojnim likvidacijama koje su se dogodile proteklih godina, ubica je sa najmanje jednim pomagačem, pobjegao automobilom s lica mjesta, a onda ga polio benzinom i zapalio. Vjeruje se da su onda pobjegli dalje drugim vozilom.

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *