SEOSKO IMANJE SA KUĆOM OD 100 KVADRATA NIKO NEĆE DA KUPI: Košta svega 6.000 eura, a razlog za to je PRETUŽAN! - Volim Podgoricu

SEOSKO IMANJE SA KUĆOM OD 100 KVADRATA NIKO NEĆE DA KUPI: Košta svega 6.000 eura, a razlog za to je PRETUŽAN!

Seosko imanje sa kućom od 100 m2, hektarom okućnice i pomoćnim zgradama koja se može kupiti za svega 6.000 evra, nalazi se u blizini Šapca, međutim kupaca – nigdje na vidiku!

Prodavci tugaljivim glasom prepričavaju muke, uglavnom slične, koje su ih natjerala da se odreknu očevine.

Milenija K. iz jednog pocerskog sela kaže da se, posle skoro 40 godina, odrekla bračnog života, što je razlog da ona i njen sada već bivši suprug oglase na prodaju sve što su stekli i naslijedili, pišu Večernje novosti.

 Zašto da ne zamijenimo stan? Šta mu fali, lako bismo dobili kuća sa dvorištem –  objašnjava svoju logiku sredovječni bračni par koji pokušava da se riješi garsonjere u takozvanom Centru 1 u Šapcu.

– Oženio se mlad, ali mu je žena umrla, a kad sam došla za njega, nisam ni sanjala da nikada svoje dijete neću imati. Posle, kako mu je koja kćer stasavala i kada se sin odselio, on se propio. Počeo i ruku na mene da diže. E, pa nećeš, vala, pod stare dane – otresita je Milenija, koja je namjerila da ide u starački dom kad sve rasproda.

Na drugom kraju, u sremskom selu Klenak, nepunih pet kilometara od centra Šapca, baka Mara I. prodaje kuću da bi se pridružila sinovljevoj porodici u Beogradu.

– Eh, išla bih kod sina i sjutra, ali ne mogu sve ovo ostaviti pusto, a niko kuću u selu ni da pogleda, iako je na glavnom šoru. Uđi da vidiš. Ima sve. I pomoćnu zgradu i ostale prostorije, i kotobanju (čardak). Bašta 30 ari. Samo ako hoćeš da radiš. A neće biti mnogo skupo –  priča Mara s prozora, ali cijenu da kaže neće, izgovarajući se da se pita isključivo sin.

Lokalni oglasnici prepuni su sličnih ponuda: kuća u Beljinu (opština Vladimirci), sa hektarom placa i 10 ari šume prodaje se za 9.000 evra. U Jaloviku, domaćinstvo na 86 ari, s kućom od 120 kvadrata i svim pratećim objektima – 6.000 evra. U selu Dublje (opština Bogatić), kuća i pomoćni objekti na 65 ari placa, 120 stabala višnje i 10 ari šume, sve za 12.000 evra.

Ove više nego skromne cijene, kažu poznavaoci prilika, padaju za nekoliko hiljada evra prilikom cjenkanja. Jer mnogobrojni su i oglasi zainteresovanih za kupovinu svega ovoga, ali po cijeni do 4.000 evra. U zamjenu za domaćinstva, nude se i mali stanovi od dvadesetak kvadrata, s lokacijom u strogom centru Šapca, ali sami smo se uvjerili da se mahom radi o neuslovnim prostorima, nastalim od garaža ili pomoćnih prostorija.

Agenti za promet nekretnina vrlo dobro znaju da kupci u širokom luku zaobilaze kuće u kojima se dogodilo samoubistvo ili neki zločin, čega je, nažalost, sve više. Na primjer, spratna kuća u blizini autobuske stanice u kojoj je unuk udarcima čekićem usmrtio troje penzionera godinama je bezuspješno u ponudi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com