Home / NOVOSTI / Društvo / “Svijet mi se ruši. Vode ga u maricu, njega borca, pravednika”

“Svijet mi se ruši. Vode ga u maricu, njega borca, pravednika”

Nebojša Medojević vraćen je u ZIKS, nakon što je danas u Kliničkom centru Crne Gore  dobio terapiju i uput za zatvorski stacionar gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima.

Njegova supruga Marina Medojević na svom Fejsbuk profilu napisala je da su ljekari poručili da njen suprug više ne smije biti bez hrane.

-Primio je tri infuzije. Uradili su analize krvi, UZ, EKG i još neke specijalističke nalaze. Pregledali su ga: dva internista, kardiolog, hirurg i svi bili decidni, ne smije više biti bez hrane. Dobio je terapiju i uput za zatvorski stacionar gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima, napisala je Marina Medojević.

Ona je u emotivnom statusu napisala da joj se “svijet rusi”.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević ranije danas je prebačen u Urgentni centar KCCG zbog zdravstvenih problema.

-Nebojša Medojević prebačen je iz ZIKS-a u Klinički centar Crne Gore, jer mu je zbog štrajka glađu pogoršano zdravstveno stanje, saopštio je DF.

Iz tog političkog saveza ranije danas pozvali su građane na protestni skup koji organizuju sjutra ispred zgrade Skupštine.

Jedan od lidera Fronta Milan Knežević je rekao da ih je medicinsko osoblje obavijestilo da je posljednji momenat da Medojević prestane sa štrajkom glađu, inače će nastati trajna oštećena organa.

Iz Kliničkog centra za TVCG su kazali da je njegovo stanje dobro, te da je u toku proces dijagnostike i ukazivanja ljekarske pomoći.

Medojević je uhapšen prethodne sedmice.

On je u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju “Carine”.

Medojević je prethodne sedmice kažnjen sa još dva mjeseca zatvora, jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Front poziva na protest u nedjelju

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević danas su pozvali građane na protest sjutra u 18 sati ispred zgrade Skupštine.

-Očekujemo sve koji se predstavljaju kao opozicija da nam se priključe. Na ovako velikim stvarima prevazilaze se mnogo krupniji problemi od različitih stavova, naglasio je Mandić.

On je pozvao i predstavnike NVO sektora da im se priključe u protestu.

Knežević je kazao da “svi kojima je stalo do Ustava, zakona i slobode mišljenja, a ne do Kneževića i Medojevića” treba da sjutra veče dođu na protest.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *