Home / NOVOSTI / Društvo / Djukanović u Argentini: Majstor za PRAVLJENJE PARA stiže u Crnu Goru

Djukanović u Argentini: Majstor za PRAVLJENJE PARA stiže u Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je jednog od najuspješnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi Federika Tomaševića da se upozna sa uslovima ulaganja u našu zemlju, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Đukanović je počeo višednevnu posjetu Argentini i Paragvaju. Tomaševića je argentinsko izdanje Forbsa nazvalo “majstorom za pravljenje para”.

Pradjed Federika Tomaševića, Slavomir Tomašević, doselio u Argentinu još prije Velikog rata.

Đukanović je tokom razgovora pozvao Tomaševića da se upozna sa uslovima ulaganja u Crnu Goru, uz nadu da će mu uzvratiti gostoprimstvo u najskorije vrijeme.

“Tomašević je vlasnik najveće banke u tri države, u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine. Pored banke Puente, veoma uspješno se bavi i distribucijom nafte i gasa, proizvodnjom i izvozom hrane, investicionim fondovima, finansijskim tržištima i nekretninama, a ima i velike posjede zemlje”, navodi se u saopštenju.

Argentinsko izdanje Forbsa je prošle godine na naslovnoj strani nazvalo Tomaševića majstorom za pravljenje para. Ima prestižni biznis centar u Londonu gdje često boravi, a prvu posjetu će iskoristiti, kako je obećao Đukanoviću, da posjeti Crnu Goru.

“Đukanović je izražavajući zadovoljstvo susretom i činjenicom da njegova višednevna posjeta Argenini počinje susretom i poznanstvom s tako uspješnim mladim čovjekom crnogorskih korijena, upoznao Tomaševića s dinamičnim ekonomskim i ukupnim razvojem Crne Gore, njenom pozicijom u regionu i uspjesima u procesu evroatlantske i evropske integracije”, ističe se u saopštenju.

Najavljeno je da će večeras u Ambasadi Crne Gore Đukanović imati susret s predsjednicima crnogorskih zajednica u ovom dijelu svijeta i počasnim konzulima, kao i članovima nacionalnog Savjeta za dijasporu Crne Gore iz Latinske Amerike.

Predsjednik sjutra ima susret s predsjednikom Argentine Maurisom Makrijem, a nakon toga će govoriti na svečanosti povodom dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu prije 220 godina. Na kraju dana će održati predavanje u Savjetu za međunarodne odnose Argentine na temu “Zapadni Balkan i EU nakon Bregzita-pogled iz Crne Gore.”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com