Tramp komentarisao protest u Parizu, Francuzi mu ODRBUSILI: Ne miješaj se! (FOTO - Volim Podgoricu

Tramp komentarisao protest u Parizu, Francuzi mu ODRBUSILI: Ne miješaj se! (FOTO

Američki predsjednik Donald Tramp ne bi trebalo da se miješa u francuske poslove, izjavio je danas francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan, nakon što je Tramp kritikovao Francusku zbog protesta “žutih prsluka”
Le Drijan je za francusku televizju LCI rekao da vlada njegove zemlje ne komentariše američku poitiku i da bi to trebalo da bude obostrano.

– Poručujem Donaldu Trampu, a i predsjednik Republike mu poručuje: ”Ne učestvujemo u američkim debatama, pustite nas da živimo naš život u našoj zemlji” – rekao je Le Drijan.

Tramp je prethodno, povodom nasilnih protesta u subotu na ulicama Pariza i širom Francuske, koji su uslijedili nakon pokušaja francuskog predsjednika Emanuela Makrona da uvede zakon o povećanju poreza na gorivo, ocijenio na Tviteru da je to “veoma tužan dan i noć u Parizu”.- Možda je vrijeme da se odustane od smiješanog i izuzetno skupog Pariskog sporazuma i novac vrati narodu u obliku nižih taksi? SAD su daleko ispred svih po tom pitanju i jedina velika zemlja gdje su emisije smanjene prošle godine – naveo je Tramp.

S druge strane, Le Drijan tvrdi da većina Amerikanaca ne podržava Trampovu odluku da povuče SAD iz Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015. godine.

Tramp je, takođe, u subotu na svom nalogu na Tviteru ocijenio da Pariski sporazum ne funcioniše za Pariz i da ljudi ne žele da plate velike sume novca, koji je većinom namijenjen zemljama trećeg svijeta, da bi možda zaštitili životnu sredinu.

– Uzvikuju ”Želimo Trampa!” Volim Francusku – napisao je Tramp.

Le Drijan je rekao da, koliko zna, demonstracije žutih prsluka nisu održane na engleskom jeziku.

On je dodao da su fotografije objavljene u SAD, zajedno sa ljudima koji uzvikuju “Želimo Trampa” snimljene tokom Trampove posjete Londonu prije nekoliko mjeseci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com