Ukoliko želite obilje i sreću u 2019., ovo MORATE da uradite prije Nove godine! - Volim Podgoricu

Ukoliko želite obilje i sreću u 2019., ovo MORATE da uradite prije Nove godine!

Zakoračite s veseljem u Novu godinu i u novi način života, napunite se srećnim i zdravim energetskim pojačanjem!

Ove tehnike čišćenja učiniće čuda za vašu energiju, osjećaćete se fantastično i imaćete fokus da privučete ono što želite!

Nered je definitivno najveći neprijatelj feng šuija, jer sadrži ustajalu, prljavu i stagnirajuću energiju, koja usporava, koči ili u potpunosti blokira protok zdravog či, a na isti način se odražava i na živote ukućana. Nered može da izazove umor, depresiju, stres, pa čak i bolest ukućana.

Održavanje reda omogućava slobodan protok či i osnova je dobrog feng šuija u nekom prostoru. Potrebno je zaista prostor redovito održavati, čistiti, sređivati, jer je po feng šuiju i on živo biće.

Nered se može manifestovati na nekoliko nivoa i na svakoj od njih potrebno je da se maksimalno angažujemo s ciljem dovođenja stvari u red, da bi se postigla ukupna čistoća. Zbog toga, “feng šui čišćenje” možemo podijeliti u četiri etape:

1. Uklanjanje fizičkog nereda u okolini (npr. smeće u prilazu zgradi, neodržavana fasada, zapušteni travnjaci, ruševna zdanja u okolini).

Ako ste sad pomislili “šta je imam s tim”, treba imati u vidu da je naša odgovornost daleko izvan zidova koji ograđuju naš stambeni prostor.

Zato, učinite sve što je u vašoj moći za svoju okolinu – razgovarajte s upravnikom o mogućnostima obnove dotrajale fasade, loših cijevi i instalacija u zgradi.

Organizujte (zajedno sa komšijama) akciju šišćenja ulaza, a na zidove možete da postavite postere ili slike vedrih i životnih motiva.

Ukoliko vaša zgrada ima predprostor ili travnjak, možete da napravite malu baštu. Ideja ima na pretek, potrebno je samo malo dobre volje. A tom u cjelokupnom postupku skrivena je još jedna prelijepa dimenzija – komšije vam više neće biti stranci.

2. Uklanjanje haosa u vlastitom prostoru (npr. razbacane stvari, prašina, paučina, previše namještaja, stvari van polica i ormara…).

Bacite, poklonite ili prodajte sve ono što niste koristili u posljednjih 6 mjeseci jer vam to zaista ne treba, organizujte ormare, police i ostave, svaka stvar treba da ima svoje mjesto.

Znamo da ste ovo čuli već hiljadu puta i da je vjerovatno svaka pomisao na veliko čišćenje grozna, ali vjerujte nam – isplatiće vam se. Prilikom uklanjanja nereda nastojte da ne obavljate sve radnje automatski, već uključite svoju svijest i sva čula, posmatrajte kako se osjećate i kroz koja raspoloženja prolazite.

3. Raščišćavanje emocionalnog nereda (npr. neizgovoreni prigovori, neriješeni odnosi, traženje (i prebacivanje) krivice kod drugih, emocionalna manipulacija).

Jedina osoba koju možemo da promijenimo smo mi sami! – razriješite nesuglasice fokusirajući se na rješenje umjesto na problem, pronađite kompromise, prihvatite odgovornost za svoja djela i njihove posljedice, oprostite onima koji vam nešto duguju, vratite svoje dugove, pomirite se sa starim prijateljima.

Ukoliko imate nerasčišćene odnose s osobama koje više nisu među živima, možete im se obratiti mentalno s izvinjenjem, objašnjenjem ili jednostavno – pozivom na pomirenje.

Isto tako, ukoliko do nekih osoba ne možete da dođete lično, možete da im napišete pismo ili e-mail u kom ćete navestii kako se osjećate i šta s njima želite da riješite – na kraju priče, uopšte nije važno hoćete li to pismo poslati ili ne, ali je suočavanje s vlastitim emocionalnim haosom izuzetno važno za dobar feng šui.

Čišćenje emocionalnog haosa je vjerovatno najveći i najteži korak u procesu čišćenja, ali je istinski neophodan. Nemoguće je krenuti dalje ukoliko nas hiljade prastarih emocija pritiska i vraća u prošlost.

4. Energetsko čišćenje i energizacija (npr. uklanjanje energije prethodnih stanara, energetskog taloga u zidovima, podovima, namještaju).

Iz mora feng šui savjeta za energetsko čišćenje, evo jedan jednostavan i predivan savjet:

Po feng šuiju, kore narandže su odličan način kako da očistite dom od negativne energije i povratite harmoniju u njega. Jedino što će vam biti potrebno za ovaj mali ritual čišćenja je: 3 svježe narandže, voda, staklena činija i svježe cvijeće.

Postupak:

1. Ogulite narandže, uzmite koru, a plodove ostavite za jelo. Podijelite koru svake narandže na 9 komada. Stavite ih u činiju i prelijte vrućom vodom do 3/4 činije.

2. Ponavljajte sledeću pozitivnu afirmaciju: “S ovom ceremonijom odlazi negativna energija, a mijenja je pozitivna.”

3. Stavite činiju na ulaz ukoliko želite da očistite cio dom. Poprskajte tom vodom cijelu kuću i ponavljate svoju odabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sektore u domu i ne propustite ni ormare.

4. Vodu i koru bacite, a narandže možete da koristite za jelo.

5. Nakon ovog feng šui čišćenja, otvorite prozore i vrata da biste ispunili dom svježom energijom.

6. Postavite svježe cvijeće u središnji dio sobe ili doma.

U narednih 9 dana tri puta zamijenite cvijeće.

Neka to bude svaka tri dana, a poslednji buket neka ostane sve dok ne uvene.

Izvor: Atma.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com