Crnogorke savladale Srbiju! U posljednjem kolu za plasman u polufinale! - Volim Podgoricu

Crnogorke savladale Srbiju! U posljednjem kolu za plasman u polufinale!

 

Rukometašice Crne Gore nakon preokreta savladale su Srbiju 28:27 i ostale u igri za polufinale Evropskog prvenstva. “Lavice” moraju u posljednjem kolu da savladaju Dansku koja je završila takmičenje, a da Srbija koja takođe nema šansi da se bori za medalju nadigra domaćina Francusku. Samo ćemo u tom slučaju zajedno sa Rusijom otići među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Odlično smo otvorili meč, vodili smo 3:1, pa 7:4 nakon osam minuta igre, da bi Šveđanke prvi put povele u 19. minutu 11:10. Furiozan finiš prvog poluvremena našeg rivala koji na odmor odlazi sa prednošću od 15:12.

U 40. minutu prišli smo na 17:16, a izjednačili u 44. preko Jovanke Radičević. Igrao se gol za gol, na deset minuta do kraja Jovanka je ponovo pogodila za izjednačenje 23:23, a Radičević i Jauković donose dva gola prednosti Crnoj Gori u 54. minutu 26:24.

Na dva ipo minuta do kraja imali smo tri gola prednosti, ali je sa dva brza gola Švedska prišla na 28:27, na nekoliko sekundi do kraja. Međutim, odbranili smo se i upisali drugu pobjedu u Glavnoj rundi, pobjedu kojom smo i dalje u igri za polufinale Evropskog prvenstva.

Po šest golova u našoj selekciji postigle su Jauković, Mehmedović i Raičević, Jovanka Radičević je psotigla pet, Katarina Bulatović tri, a po jedan Grbić i Brnović. Kod Srbije istakla se Krpež sa 12 golova.

(Antena M)

2 komentara

  1. I am extremely impressed with your writing talents well with the layout on your weblog. Is that this a paid theme or did you customize it your self? Anyway keep up the nice quality writing, it’s uncommon to peer a great weblog like this one nowadays.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com