Ministarstvo izdvaja 10.000 eura za dva mjeseca - Volim Podgoricu

Ministarstvo izdvaja 10.000 eura za dva mjeseca

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdvojiće 10.000 eura za dvomjesečne konsultacije u vezi sa poglavljem 27 – Životna sredina i klimatske promjene, koje bi danas trebalo da bude otvoreno na konferenciji u Briselu.

Toliko će biti isplaćeno Srni Sudar, v.d. direktorici crnogorske kancelarije Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), kako piše na sajtu REC-a.

Ministarstvo je tražilo angažovanje konsultanata “u cilju pripreme projektinih predloga za realizaciju obaveza iz Nacionalne strategije” za poglavlje 27.

“Ugovor se zaključuje na određeno vrijeme, dva mjeseca od početka primjene ovog ugovora,” navodi u se u ugovoru koji je ministar Pavle Radulović potpisao sa Srnom Sudar.

Ta usluga bila je predviđena planom nabavki malih vrijednosti.

Radulović je ranije saopštio će troškovi za poglavlje 27 iznositi 1,6 milijardi eura.

MINA je juče objavila da je više od 100 nevladinih organizacija (NVO) u Crnoj Gori promijenilo statut od početka godine, a prema nezvaničnim informacijama, veliki broj njih je u djelatnost dodalo zaštitu životne sredine.

Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta “Ozon” to povezuje sa otvaranjem poglavlja i najavljenim značajnim ulaganjima u postizanje standarda u tim oblastima.

Životna sredina i klimatske promjene jedno je dva preostala pregovaračka poglavlja koje Crna Gora treba da otvori.

Radulović je ranije istakao da je to poglavlje jedno od najtežih i najskupljih, a da je u toj oblasti tokom posljednjih deset godina uloženo više od 200 miliona eura.

“Za unapređenje upravljanja otpadom, otpadnim vodama, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u svim crnogorskim opštinama, dostizanje standarda kvaliteta vazduha i očuvanje raznolikosti biodiverziteta, kroz upravljanje zaštićenim područjima i zaštitu biljnih i životinjskih vrsta”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com