PODGORICA: Evo šta građani misle o gradskom prevozu… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo šta građani misle o gradskom prevozu…

Podgorički autobusi su suviše stari, često kasne zbog veće gužve u saobraćaju, a neke autobuske linije u glavnom gradu nijesu povezane na pravi način to su glavne primjedbe sugrađana koji redovno koriste gradski prevoz.

Ekipa Pobjede provozala se zajedno sa građanima gradskim prevozom i sa nekima od njih čekala autobus na nekoliko stajališta u gradu, kako bi iz prve ruke saznali što je to što korisnicima najviše smeta u javnom prevozu.

Ljilja Čubranović, koja se gotovo svakodnevno vozi od kuće na Staroj Zlatici do posla u TC Delta, kaže da od gužve u saobraćaju zavisi koliko joj vremena treba da autobusom stigne na posao.

“Autobusi su nekad redovni, nekad ne. Sve zavisi od gužvi u saobraćaju. Pa još ako ima protesta u centru grada, vozim se do posla i po sat vremena. Kad nema gužve, putujem pola sata”, kazala je Cubranović.

Smeta joj, dodaje, i to što dvije autobuske linije sa Zlatice, koje voze sličnim rutama, kreću sa stanice jedna za drugom.

“Trebalo bi da između polazaka bude makar 15 minuta, jer nekad mi pobjegnu, jedan za drugim, oba autobusa, ,šestica i ,šest a”, kaže Čubranović, uz napomenu da su i autobusi previše stari.

Ona kaže da za gradski prevoz koristi mjesečnu kartu, te da bi bilo dobro da su autobuske linije povezane i da se ukrštaju u centru grada. Navodeći da u slobodno vrijeme vozi biciklo, Ljilja primjećuje da je taj vid prevoza sve više zastupljen.

“Razmišljam o tome da i do posla, kada je lijepo vrijeme, idem biciklom. Jer, ako uzmem u obzir da ću voziti kraćim putem i da ću zaobići saobraćajne gužve, mislim da bih od kuće sa Stare Zlatice, preko Zagoriča, do posla u Delti brže stigla nego autobusom”,  kaže Čubranović.

Radovan Vuković, učenik prvog razreda Srednje građevisnke škole, kaže da gradskim autobusom svakodnevno putuje od kuće u Maslinama do škole. Kada ide na trening ili da se vidi sa društvom, ističe on, najčešće koristi biciklo jer brže stigne.

“Nemam nekih posebnih primjedbi na gradski prevoz. Valjalo bi da su autobusi noviji i da nema kašnjenja. Kada su gužve u saobraćaju treba dosta da se stigne do Maslina”,  kazao je Vuković.

Penzionerku iz Nikšića Veru Jevrić ekipa Pobjede srela je na stajalištu u centru grada, imala je zamjerku jedino na starost autobusa.

“Redovno dolazim iz Nikšića kod ćerke da joj pazim djecu. Zadovoljna sam linijom koja vozi sa Željezničke stanice do Stare Zlatice. Vožnja traje dvadesetak minuta, što nije dugo. Zadovoljna sam. Ovako platim kartu 90 centi, a da se vozim taksijem to bi me koštalo možda i više od tri eura. E, jedino, valjalo bi da su noviji autobusi jer sam primijetila da se često kvare”,  kazala je Jevrić.

Pobjeda

1 komentar

  1. I concur with your conclusions and will eagerly watch forward to your future updates. The usefulness and significance is overwhelming and has been invaluable to me!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com