Home / NOVOSTI / Hronika / PREGAZIO DESETOGODIŠNJAKA: ,,Ako Lazareva porodica pristaje, želimo da stupimo u kontakt sa njima”

PREGAZIO DESETOGODIŠNJAKA: ,,Ako Lazareva porodica pristaje, želimo da stupimo u kontakt sa njima”

Ivan L. (19) pregazio je desetogodišnjaka na pješačkom prelazu

Mali Lazar Perić (10) preminuo je u utorak na licu mjesta kada ga je u Cirihu, na pješačkom prelazu, kada ga je pregazio kamion kojim je upravljao Ivan L. (19). Nakon potresne ispovijesti roditelja nastradalog dječaka i njegovog brata Miloša (12) sa kojim je u trenutku nesreće vozio trotinet, koju su dali za “Blick”, progovorila je i majka Ivana L.

Do nesreće je došlo kada su Lazar i Miloš prelazili pješački prelaz na trotinetima, nedaleko od kružnog toka. Ova, kako je nazivaju “mrtva tačka za kamiondžije na kojoj dolazi do saobraćajnih nesreća” odnijela je jedan mladi život. Dok su prelazili ulicu na dječake naleće kamion težak nekoliko tona kojim upravlja Ivan L.

Brat Miloš je pozvao roditelje, dok je mali Lazar na mjestu nesreće još uvijek davao znake života. Preminuo je ocu na rukama. Dječake je upravo ovaj pješački prelaz dijelio od kuće gdje su ih čekali roditelji, Lazar je stradao gotovo ispred kuće.

– Ivan je uništen. Veoma je loše. U ime porodice nam je veoma žao.

Ivanova majka sebe je stavila u kožu Lazarevih ožalošćenih roditelja.

– Za mene kao majku, ideja da jedno od djece neće doći živo kući bila je apsolutni horor. Osjećam bol Lazareve porodice.

Neprestano brišući suze sa lica, ona dodaje “ako Lazareva porodica pristaje, želimo da stupimo u kontakt sa njima”.

Kako dodaje Ivanova majka, njega je posetio sveštenik. Tragedija je ostavila veliki trag na njemu dodaje, i Ivan traži utjehu.

Vožnja kamiona, dodaje ona, bila je njegov san.

Lokalni mediji su prenijeli da je Ivan bio neiskusan vozač, svega dva mjeseca zaposlen u kompaniji. Njegov šef je rekao da je vozač kamiona uradio sve što je mogao da izbjegne nesreću.

Lazarevi roditelji u emotivnoj ispovesti opisali su poslednje trenutke života svoga sina. Oni su Miloša i Lazara čekali na ručku, kada su čuli Miloša da ih doziva sa ulice, rekavši da se Lazaru nešto loše desilo. Do sina je dotrčao otac Branislav…

– Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao. Gledao me je sve vrijeme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo – ispričao je dječakov otac u suzama.

Telegraf.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com