“Spavaj, anđele! Spavaj uz svoju majčicu koja je takođe još dijete bila”: I kamen je plakao na sahrani majke i ćerke koje je ubio pijani vozač - Volim Podgoricu

“Spavaj, anđele! Spavaj uz svoju majčicu koja je takođe još dijete bila”: I kamen je plakao na sahrani majke i ćerke koje je ubio pijani vozač

Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majke i kćerka, a povrijeđena tri dječaka, u Novom Travniku je juče proglašen Dan žalosti. Novotravničani su zbog tragedije organizovali mirno okupljanje ispred zgrade opštine.

– Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao je više od tri promila alkohola u krvi – kazao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović, koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće.

Bosanska književnica Nura Bazdulj Hubijar napisala je emotivan status uz fotografiju stradale djevojčice. Prenosimo ga u cjelosti:

– Alma Hajrić, 9-godišnja curica čija se duša, kao mala bijela golubica, sinoć vinula u visine.

Nemoj oprostiti, malena, nikad nemoj oprostiti nama odraslima među kojima si trebala imati učitelje i uzore što pristajemo živeti u džungli, što iznova iznova biramo da nas vode nesposobni i korumpirani lopovi i neljudi. Nemoj nam oprostiti što se razdvajamo po nacionalnosti, što prema tome procjenjujemo ko je čovjek. Nemoj nam oprostiti što smo te dijelili, što ćemo i dalje dijeliti tvoje vršnjake po školama, i one mlađe u obdaništima, nemoj nam oprostiti da što se skrivamo iza vjere koju smo izgubili. Da bi vjerovao u Boga, prvo moraš vjerovati u čovjeka. Sve smo, milo moje, izgubili. Sve što vrijedi. Obraz, razumijevanje, prijateljstvo, ljubav… Samo vlastiti interes ostao.

Nemoj nam oprostiti što odlaziš tako čista i nevina i lijepa, prije nego si i zakoračila u život. Ostavi nas da se sami gušimo u ovom blatu, smradu, prljavštini. Jedino što možeš je – poželi da neka nova djetinjstva, neke nove mladosti, budu srećniji, budu bezbrižni, da imaju pravo na život.

Da ih niko ne kida. Cveće treba čuvati da cveta. Da miriše.

A ti spavaj, anđele! Spavaj uz svoju majčicu koja je takođe još dijete bila…”

Alma i njena majka Azra Hajrić sahranjene su danas. Na vječni počinak ispratio ih je veliki broj ljudi.

(Crna hronika.info)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com