Trebalo da ubije Lazovića i Golubovića za 200.000 eura - Volim Podgoricu

Trebalo da ubije Lazovića i Golubovića za 200.000 eura

Bivši neraspoređeni službenici Agencije za nacionalu bezbjednost Zoran Lazović i Duško Golubović bili su primarne mete za likvidaciju. To je, prema navodima iz optužnice, bila odluka Kotoranina Igora Vukotića, koji je bio na čelu kriminalnog klana iz Škaljara, piše Pobjeda.

Osim Vukotića, kao organizatori su označeni Nikšićanin Ranko Radulović i albanski državljanin Erogen Brajović. Pored njih, na optužnici je još 16 osoba koje se terete da su bile članovi tri kriminalne grupe sa jasno naznačenim ulogama i zadacima.

Dvojica neraspoređenih službenika ANB, prema aktu Tužilaštva, bili su prioritetne mete i njihove glave ucijenjene su na po 100.000 eura.

To je potvrdila osoba iz Radulovićeve grupe koja je tokom postupka dobila status svjedoka saradnika, pod kodnim imenom Jadranko Jonski.

U  iskazu on je naveo da su škaljarska i nikšićka grupa intenzivno sarađivale na razmjeni alibija i izvršilaca, te i da je on bio određen da ubije Lazovića i Golubovića.

Sastanku u Kotoru, osim Jonskog i Vukotića, prisustvovali su Nikola Mršić, Nikola Mandić i Radulovićev sin.
Tada je, prema njegovim riječima, obrazloženo da su Lazović i Golubović opasni ljudi i da ih treba ukloniti.

Igor Vukotić je iz plana kriminalne organizacije odredio mete pasivne subjekte i prioritete među njima, a to je da se izvrši ubistvo službenika policije Duška Golubovića i Zorana Lazovića. Nakon toga su se vratili u Nikšić, da bi potom okrivljeni Ranko Radulović, a nakon što je Igor Vukotić odredio mete i prioritete među njima, nagovorio svjedoka saradnika da liši života Golubovića i Lazovića i za to mu obećao nagradu od po 100.000 eura piše u optužnici. Za praćenje službenika ANB bio je zadužen škaljarski klan, dok je Jonski bio zadužen “samo da ubija”.

Golubović je u svjedočkom iskazu pred tužiteljkom Radović naveo da je bio dugogodišnji službenik ANB i Ministarstva unutrašnjih poslova, da je do prije tri godine obavljao poslove javnog inspektora u ANB i da je od tada neraspoređen, te i da nije angažovan za potrebe bezbjednosnog sektora u ANB.

On je naveo da poznaje Ranka Radulovića od ranije i da je sa njim uvijek imao korektan odnos profesionalno i lično. Radulovića, kako je naveo, više zna kao kontroverznog biznismena, a ne kao člana kriminalne organizacije. Ispričao je da ne poznaje nikog od članova kavačkog i škaljarskog klana.

Zoran Lazović takođe je naveo da je dugogodišnji službenik ANB i da je u službi bio do 2015. godine, te i da sada čeka novi raspored.On je naveo da poznaje Ranka Radulovića i njegovu porodicu, te i da nije bilo nikakvih situacija koje bi mogle da naslućuju ugroženost njega i njegove porodice.Nalazi iz istrage ukazuju na osnovanu sumnju da je Ranko Radulović planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević.

Mete Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bile su Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana, dok se albanski državljanin Erogen Brajović sumnjiči za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com