Veliko interesovanje naučnika za CSA konferenciju – produžen rok za prijem naučnih radova - Volim Podgoricu

Veliko interesovanje naučnika za CSA konferenciju – produžen rok za prijem naučnih radova

Zbog velikog interesovanja naučnika za CSA konferenciju rok za prijavu radova je produžen do 4. januara 2019. godine. Do sada je, sa svih kontinenata svijeta, pristiglo 100 naučnih radova za konferenciju, čija je tema “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive”, saopštio je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica.

„Planirali smo da zatvaranje prijema radova bude 15. decembra, međutim, zbog velikog interesovanja i upita, odlučili smo da damo mogućnost svima koji žele da učestvuju, produženjem roka do 4. januara, kada će prijem naučnih radova biti zaključen. Odluku o radovima i recenziju uradiće Naučni odbor koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta“, kazao je profesor Bjelica.

Konferencija se održava od 4. do 7. aprila 2019. godine u Dubrovniku, u organizaciji Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko obrazovanje UCG, u partnerstvu sa 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU.

Tokom 16 godina trajanja ova konferencija je bilježila neprestan rast interesovanja i uvezivanja naučnika, kao i mladih imena na polju sportske nauke. Prošle godine je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta, sa četiri kontinenta.

Odnedavno se nalazi na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini.

Na konferenciji će biti osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta. Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

Na konferenciji će biti razmatrana aktuelna pitanja iz svih područja sportske nauke, uključujući i znanja iz  oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje.

**ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education)  je najveća svjetska mreža organizacija i institucija u oblasti sporta, sportske nauke i fizičkog obrazovanja koja pripada Organizaciji Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com