VEZALI GA I UDARALI: Policajci pretukli Živkovića? - Volim Podgoricu

VEZALI GA I UDARALI: Policajci pretukli Živkovića?

Suđenje Nikšićaninu Živku Živkoviću i policajcima Dragoslavu Čuroviću i Vitomiru Krsmanoviću nastavljeno je u Osnovnom sudu u Nikšiću.

Policajcima se sudi za zlostavljanje Živkovića, kojem su, prema navodima iz optužnice, nanijeli lake tjelesne povrede. Živković se istim optužnim aktom tereti za krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Vještak medicinske struke Nemanja Radojević konstatovao je u nalazu da su povrede koje je zadobio Živković nastale od udaraca.

On je kazao da su oguljotine na rukama mogle nastati i od dejstva sredstva za vezivanje, tzv. lisica, ali je bio izričit da krvni podlivi nijesu mogli nastati grebanjem, odnosno da su isključivo posledica udaranja.

“Moguće je da su povrede po leđima, krvni podlivi, nastali od udarac pesnicama i nogama, odnosno obućom. Ove povrede nijesu mogle nastati nošenjem drva u predjelu leđa, već, kao što sam rekao, potreban je zamah i da sila djeluje po mehanizmu udarca, i to višestruko. Sitne oguljotine na mogu nastati od sredstva za vezivanje u predjelu leđa, ali mogu nastati u predjelu ručnih zglobova”, objasnio je Radojević.

Odgovarajući na pitanje branioca optuženog Živkovića, advokata Srđana Beškovića, vještak je ponovio da postoji mogućnost da su oguljotine nastale od lisica, ali ne i krvni podlivi.

Incident zbog kojeg je podignuta optužnica dogodio se 20. jula prošle godine. Optuženi policajci su kontrolisali saobraćaj u Ulici partizanski put u Nikšiću, a Živkovića su Zlostavljali pošto je odbio njihovo naređenje. U optužnici piše da su Čurović i Krsmanović zlostavljali Živkovića kada su ga uhapsili zbog nepostupanja po njihovoj naredbi da kamion FAP parkira ispred servisa koji se nalazio u blizini.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com