Medojeviću i Kneževiću Ustavni sud odbio žalbu o ukidanju zatvora - Volim Podgoricu

Medojeviću i Kneževiću Ustavni sud odbio žalbu o ukidanju zatvora

Vijeće sutkinje Ustavnog suda Mevlide Muratović nije bilo jednoglasno oko žalbe poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, pa nije prošao predlog da se odmah obustavi zatvorska kazna, saznaju “Vijesti”.

U vijeću sutkinje Mevlide Muratović, koje se juče bavilo Medojevićevom žalbom, bile su sudije Miodrag Iličković i Budimir Šćepanović. Samo je Šćepanović bio protiv predloga sutkinje Muratović, pa nije poništen stav Višeg suda. U drugom vijeću sutkinje Desanke Lopičić, bile su sudije Milorad Gogić i Hamdija Šarkinović, a jedino je Gogić predložio da se prihvati žalba advokata.

“Na sjednicama Prvog i Drugog Vijeća za meritorno odlučivanje Ustavnog suda održanim 11. decembara 2018. godine, po ustavnim žalbama: N.M. u predmetu U-III br. 1970/18 i M.K. u predmetu U-III br. 1987/18., niije postignuta jednoglasnost o prijedlozima odluka sudija izvjestilaca, zbog čega su predmeti, saglasno odredbama Amandmana XV stav 1. na Ustav i člana 37. Poslovnika Ustavnog suda Crne Gore upućeni na sjednicu Ustavnog suda, radi donošenja odluka, u skladu s odredbom člana 151. stav 1. Ustava”, navodi se u saopštenju Ustavnog suda.

Za sjutra je planirana plenarna sjednica Ustavnog suda na kojoj će se odlučivati o žalbama Milana Kneževića i Nebojše Medojevića.

Oboje sudija izvjestilaca Mevlida Muratović (Medojević) i Milovan Gogić ( Knežević), predložili su da se prihvati predlog advokata da se privremenom mjerom obustavi odluka Višeg suda da poslanici DF-a budu kažnjeni zatvorom.

Vijeće Ustavnog suda ranije je odbilo žalbu advokata Milana Kneževića da se poslaniku DF-a ukine odluka o slanju u zatvor.

Pošto nije bilo saglasnosti vijeća čija odluka mora biti jednoglasna, žalbama advokata baviće se plenarna sjednica sudija Ustavnog suda.

Medojević je 12 dana u zatvoru zbog odbijanja da Višem sudu kaže ime agenta ANB-a koju mu je navodno saopštio da je glavni specialni tužilac Milivoje Katnić primio 100.000 eura mita od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da mu ne bi odredio pritvor.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com