Stojković po naredbi Veljovića opet aktivan policajac - Volim Podgoricu

Stojković po naredbi Veljovića opet aktivan policajac

Siniša Stojković, nakon skoro dvogodišnjeg statusa „neraspoređen“ odnedavno je prema naredbi direktora policije Veselina Veljovića, opet aktivan policajac.

Nekadašnji šef budvanske policije za čije ime se veže pokušaj „nezakonitog uticaja“ u slučaju istrage napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakic 2011. godine, sada je pripadnik Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Specijalni tužilac sumnjičio ga je da je osnovnoj tužiteljki Ljiljani Klikovac prijetio da može biti smijenjena ako bude preduzimala dalje službene radnje u postupku koji se vodio protiv policajca Milenka Rabrenovića. On je, saopštili su tada iz tužilaštva, tužiteljki preporučio da se više ne bavi osumnjičenima za prijetnje novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić, jer će to ugroziti dolazak u tom trenutku bivšeg direktora policije Veselina Veljovića na mjesto šefa tajne policije, kao i imenovanje bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost te Vladana Jokovića , na funkciju prvog čovjeka crnogorske policije. Obrazložio joj je da se njeno ponašanje kosi “sa dogovorima u političkom vrhu”.

Milenko Rabrenović je bio osumnjičen da je u februaru 2011. godine prijetio Lakićevoj i njenoj porodici. U vrijeme kada je novinarki prijećeno zbog pisanja o navodnoj nelegalnoj proizvodnji i krijumčarenju cigareta iz mojkovačke fabrike “Tara” , on je bio zadužen za bezbjednost tadašnjeg i sadašnjeg šefa policije, Veljovića. Na sudu je oslobođen optužbe nakon što je vještak za telekomunikacije Predrag Boljević promijenio nalaz na kraju suđenja a sud uvažio njegovo mišnjenje da telefon, teoretski, može da se klonira.

Za slučaj Rabrenović, osim Stojkovića, interesovala se i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ali osim što je o njenom “interesovanju” sačinjena službena zabilješka, Tužilaštvo nije protiv nje pokretalo postupak.

U junu 2013. godine, Tužilaštvo je protiv Stojkovića podiglo optužnicu, a dan nakon toga ga je tadašnji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević suspendovao sa posla. U decembru iste godine sud je odbacio optužnicu protiv Stojkovica , poslije čega ga je tadašnji direktor policije Slavko Stojanović imenovao za šefa kriminalističke policije. S tog mjesta smijenjen je prije dvije godine, a sada je ponovo u prvim redovima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com