Medojević i Knežević čekaju rješenje da idu kući - Volim Podgoricu

Medojević i Knežević čekaju rješenje da idu kući

Ustavni sud Crne Gore naložio je da se obustave odluke sudova kojima je poslanicima Demokrtaskog fronta Nebojši Medojeviću i MIlanu Kneževiću određen zatvor.

Advokati još  nijesu dobili rješenje suda na osnovu koga poslanici mogu da idu kući.

Ustavni sud je prethodno odbio žalbe advokata dvojice poslanika, a u toku je sjednica po drugoj Meodjevićevoj žalbi u vezi izjave o umiješanosti GST MIlivoja Kantića u ratne zločine.

Ustavni sud je danas mimo dnevnog reda pokrenuo  postupak za ocjenu ustavnosti odredbi Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svjedoči i naložio da se bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Knežavića.

Sud je, piše u njegovom rješenju, donio privremene mjere za obustave rješenja Apelacionog i Višeg suda kojim je poslanicima Demokratskog fronta određeno stavljanje u zatvor.

Obustava rješenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore o ustavnosti odredbi ZKP-a.

“Nalaže se, da se odmah, po dobijanju ovog rješenja, bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Knežavića”, navodi se u rješenju Ustavnog suda.

Medojević se od 30. novembra nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a Knežević u zgradi parlamenta. Medojević je danas vraćen u ZIKS.

(Vijesti)

1 komentar

  1. I’m impressed, I have to admit. Really rarely can i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail to the head. Your idea is outstanding; the problem is something which inadequate persons are speaking intelligently about. My business is very happy i found this in my look for some thing in regards to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com